Szóval az a probléma, hogy miközben a liberális világ a rendkívüli toleranciát hirdeti, aközben intoleráns és tiszteletlen.

Mindenki tudja évek óta, hogy Katarban rendezik a futball világbajnokságot, mely az egyik legmagasabb szintű sportesemény az egész világon. Azt is tudja a jól értesült világ, hogy Katar egy elkötelezetten vallásos, muszlim ország, melynek lehet, hogy nem tetszik a vallása, vagy a hagyományai a nyugati civilizációnak, viszont tiszteletben kell tartani.

Persze elég visszatetsző, hogy a muszlim nők csadorban járnak, jogaik korlátozottak, hogy többnejűség dívik és durva Sária, ráadásul az alkoholtilalom is nehezíti a nyugati honpolgár helyzetét, valamint jól járnak a disznók, mert tisztátalanok és nem eszik meg őket, de nincs mit tenni – ez az ő országuk, náluk ez a szokás.

Mi keresztények is szeretnénk megtartani hagyományainkat és szokásainkat. A művészetünk, az istenábrázolások, a szeretet vezérlő elve nem biztos, hogy a muszlimoknak tetszik, de elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben. Persze a muszlim hódító vallás is, így meglehetősen intoleráns a gyaurokkal szemben: akik nem igazhitűek, azok meg is ölhetők. Jól látjuk ezt az agresszív terroristáik, vagy a NO GO övezetekben történő megnyilvánulásaikban.

Ezek elfogadhatatlanok. Azonban az is, ha a nyugati woke-ok Katarba mennek világmegváltani. Sört szeretnének inni, szivárványos karszalag és a focipályán való térdepelés is része a demonstrációiknak, holott jól tudják ez messzemenőleg ellenkezik a vendéglátó ország szokásaival és a homoszexualitás-/lmbtq-propaganda, a női meztelenkedés súlyosan büntetendő bűncselekmény. Ennek ellenére az oroszlán barlangjában simán felhúzzák pólóikat a lányok, isznak a férfiak és szivárványos karszalagban akarnak díszelegni a focicsapatok játékosai, valamint térdepelnek a Black Lives Matter előtt.

Ím a nyugati világ katarzisa a VB-n(18 éven felülieknek):

Ez provokáció, kivagyiság. Mindenki tudta hová érkezik, ott milyen törvények és korlátok vannak, ezeket tiszteletben kell tartani még akkor is, ha mélyen nem értünk velük egyet. Ezt nem is várják el, de azt igen, hogy betartsák a VB-rajongók a szabályokat.

A nagyon woke vagyok német riporternő:

Mi is azt várnánk a nyugati, keresztény civilizáció városaiban, hogy tanúsítsanak tiszteletet a muszlim vallású, arab származású turisták, polgárok, migránsok és sorolhatnám.

Igen! Felháborító persze a nyugati értelemben vett emberi jogok csorbítása és tiltakozásnak is van helye!

Az például egy tiltakozás lenne, hogy olyan országban nem rendeznek ilyen szintű világversenyt, ahol megszegik az alapvető civilizációs normákat.

De a kivagyiskodásnak, ócska és erőltetett provokációknak, és woke-propagandának nincs helye sehol a világon. Főleg ott nem, ahol adott esetben súlyos, akár embertelen büntetések szabhatóak ki mindezért.  És nem a vendégeknek elsősorban, hanem követőiknek.

Kiemelt kép: Twitter