A magyar adófizetők pénzén foglalkoztatta a Párbeszéd és az LMP frakciója a Soros-hálózat hazai szereplőit. A Tűzfalcsoport szerint nyilvános adatbázis bizonyítja: a két párt frakciója rendszeresen, illetve visszatérően részesíti megbízásokban a Soros György által finanszírozott kör meghatározó szereplőit.

Képmutatónak nevezi az ellenzék gyakorlatát a Tűzfalcsoport, hiszen folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, azonban amint arra lehetőségük adódik, adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket kiszolgáló személyeket. A Tűzfalcsoport szerint e jelenség megcáfolhatatlanul felfedi, hogy a baloldal politikáját kizárólag a pénz mozgatja.

A parlament.hu nyilvános adatbázisából kiderül, hogy a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja rendszeresen, illetve visszatérően részesítette megbízásokban a Soros-hálózat meghatározó hazai szereplőit.

Dr. Nónay Gábor a 2019.01.01. – 2020.12.31. közötti időszakban összesen 11.088.000.-Ft fizetést tehetett zsebre jogi tanácsadásért, valamint az Országgyűléshez benyújtott közjogi tárgyú törvényjavaslatok véleményezéséért és a frakció munkáját segítő személyes tanácsadásért közjogi kérdésekben. 2020.01.16. és 2020.02.02. között szintén megbízta az ügyvédet a Párbeszéd, akinek a fél hónapos munkájáért – amely addigra már csupán jogi tanácsadásra szűkült – 650.000.-Ft-ot fizettek ki. Ezt követően, a 2021-es évben két részletben újabb 5.808.000.-Ft közpénz vándorolt Nónayhoz tanácsaiért cserébe, így a miskolci jogász 2019 és 2021 között összesen 17.546.000.-Ft-hoz jutott a Párbeszéd jóvoltából.

Szintén nem járt rosszul Dr. Sepsi Tibor Lajos, akinek az LMP frakciója 3.588.774.-Ft-ot fizetett a 2018.05.09. – 2018.12.31. közötti, tehát durván féléves megbízása ellenértékeként, amely a törvényjavaslatok és módosító javaslatok közpolitikai megalapozására, kidolgozására, valamint iratszerkesztésre és jogi tanácsadásra terjedt ki. A zöldpárt 2019.07.01. – 2019.12.31. között ismét megbízta Sepsit, további 3.337.500.-Ft-ért.

A két jogászban közös: mindketten hosszú évek óta kitartóan a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatához kapcsolódó jelleggel és a balliberális oldal érdekei mentén tevékenykednek.

Dr. Nónay Gábor annak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezetnek dolgozott ügyvédként, amelynek ügyvezető igazgatója egy korábbi interjú során saját maga ismerte el, hogy a bevételek jelentős részben Soros-pénzekből, egészen pontosan az amerikai tőzsdespekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásaiból származnak.

A TASZ képviseletében Nónay látta el annak a miskolci cigányokból álló társaságnak a védelmét, akiket a bíróság csoportosan felfegyverkezve, a magyar nemzethez való tartozás miatt, közösség tagjai ellen elkövetett erőszak bűntettéért ítélt el, amiért egy “Halál a magyarokra!” feliratúeszközzel támadtak rá két autóra. A per során a miskolci ügyvéd a jogos önvédelemre hivatkozva, arról próbálta meggyőzni az eljáró törvényszéket, hogy az elkövetők puszta félelemből akarták meglincselni a sértetteket.

De Nónay számos más ügyben is eljárt a TASZ megbízásából: egyebek mellett sikeresen érvelt amellett, hogy a szólásszabadság védelmét élvezi az a kijelentés, ha „korruptállatnak” neveznek egy polgármestert. Elérte azt is, hogy Miskolc városát a jobboldali vezetés által bevezetett rendpárti – a liberális jogvédők és a bíróság szerint viszont szegény- és cigányellenesnek vélt – intézkedések miatt 10 millió forint pénzbüntetésre ítéljék.

Azonban nem a TASZ az egyetlen Soros Györgyhöz köthető szervezet, ahol Nónay neve feltűnik. A miskolci ügyvéd csatlakozott a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által, a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásával összefüggésben útjára indított tiltakozó kezdeményezéshez is.

A Magyar Helsinki Bizottság – amelyet csak 2021-ben 147.455.000.-Ft-tal támogattak a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint további 121.950.500.-Ft-tal a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány – pedig egyik tanulmányában kifejezetten köszönetet nyilvánított a miskolci jogásznak, ami amellett, hogy egyértelműen determinálja Nónay Soros-hálózatban betöltött helyét, azért sem elhanyagolható tény, mert az említett szervezetnél dolgozott politikai pályafutását megelőzően az a Szabó Tímea is, aki a törpepárt frakciója nevében az ügyvéddel kötött megbízási szerződések aláírója. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy Nónay korábban a Karácsony Gergely által megteremtett „politikai eszközrendszert” felhasználva, vagyis a magyar miniszterelnök testi adottságait kigúnyolva vette védelmébe a párbeszédes képviselőt.

Dr. Sepsi Tibor Lajos a magát függetlennek beállító, valójában azonban a Soros-hálózat részeként funkcionáló atlatszo.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. résztulajdonosa is.

A portál hazai partnereinek listáján olyan, az amerikai pénzember által támogatott szereplők jelennek meg, mint a már említett TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást tudott felhasználni a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványokjóvoltából. Az Átlátszó azonban e tények ellenére is rendületlenül állítja, hogy őket nem érheti politikai – gazdasági befolyás. Mindenesetre elgondolkodtató: a résztulajdonos Sepsi egy másik cége, az immáron végelszámolás alatt lévő Kelsen és Coase Igazgatási Tanácsadó Kft. 2017-ben közel 3 millió forintos megbízást kapott az LMP-től„törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozására”. Tehát míg Sepsi Tibor a nap egyik részében az Átlátszónál független-objektíven leleplezett, addig a nap másik részében közjogi tárgyú munkákat látott el az egyik ellenzéki pártnak.

A Tűzfalcsoport korábban már jelezte, hogy Sepsi az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálná a büntető igazságszolgáltatást.

Sepsi emellett szakértőként jelenik meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át” nevű baloldali aktivista-toborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogattak.

Nónay és Sepsi ezer szállal kötődik a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához, illetve a balliberális politikai oldalhoz.

Szintén a Párbeszédhez kötődik a 2019-es őszi önkormányzati választásokat követő pozícióosztogatás egy másik emlékezetes esete, mely során a II. kerület újonnan megválasztott baloldali polgármesterének, Őrsi Gergelynek az első dolga az volt, hogy Tordai Bencének, a törpepárt országgyűlési képviselőjének feleségét az önkormányzat városfejlesztési bizottsága külső szakértőjévé tegye.

A Tűzfalcsoport szerint mindezek bizonyítják, hogy milyen megtévesztő politikát folytat az ellenzék: miközben hálózatként működve, folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, ám amint lehetőségük adódik, adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket kiszolgáló embereket.

A Tűzfalcsoport szerint a hazai baloldal nem önálló entitás, az csupán a nemzetközi, Soros György vezette balliberális hálózat része, politikáját pedig kizárólag egy dolog határozza meg: a pénz.

Ez az a politikai felfogás, melynek eredményeként a Nyílt Társadalom Akapitvány érdekeit kiszolgáló Nónay és Sepsi által az ellenzéki pártoknak nyújtott tanácsok, nem egészen négy év alatt összesen közel 25 millió forintjába kerültek eddig a magyar adófizetőknek.

Szerző: hirado.hu / Forrás: Tűzfalcsoport
Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin