Az Európát sújtó válság nyomán mostanra nem csupán előre törtek a szélsőjobboldali pártok, de a politikai élet normális részéve váltak, és nincsenek többé kiközösítve” – állítja Charles A. Kupchan, a Council on Foreign Relations nevű kutatóintézet munkatársa a The New York Times című lapban publikált cikkében.

„A Meloni által vezetett kormány kezét meg fogják kötni az uniós források, hiszen az ország gazdaságának működéséhez elengedhetetlenek az eurómilliárdok” – olvasható a cikkben.

A lap szerint, ha Meloni a populista, euroszkeptikus oldalhoz társul, akkor Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megújult erővel folytathatják munkájukat.

Brüsszel rémálma, hogy az új olasz vezetés Orbánnal áll össze”

– jelentette ki Stefano Stefanini volt olasz kormánytisztviselő, politikai elemző.

„Magyarország önmagában is sok gondot okoz az EU-nak, de Olaszországgal és Lengyelországgal társulva komoly kihívást jelentene az uniós politikai fősodornak” – írja a The New York Times. A lap cikke kitért rá, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök elsőként gratulált Meloninak választási győzelmekor, politikai igazgatója, Orbán Balázs pedig azt írta a Twitteren, hogy „ilyen nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükségünk van olyan barátokra, akivel közös a víziónk és az európai problémákhoz való hozzáállásunk”.

„Stefanini szerint ha Melonit az EU-ban mellőzni próbálják és sarokba szorítják, akkor ott lesznek Orbán és követői, akik várnak rá, és ő csatlakozni fog hozzájuk. Ha viszont legitim vezetőként fogadják, akkor az EU együtt tud majd működni vele” – olvasható a cikkben.

2022Plusz: Rémálom, kiközösítés, fősodor! Hallja az újságcikk szerzője mit beszél? Kicsoda itt a szélsőséges, ha nem a liberális-globalista fősodor? Ki akar szélsőségesen központosított hatalmat, ha nem a mainstream? Kinek az érdekeit szolgálja a háború, ha nem a szélsőséges fősodornak? Hová vezetnek a hatalmi szálak, ha nem a Fifth Avenue szivarfüstös szobáiba? Kik élnek jól a szankciós politika által létrehozott válságból? A trilliárdosok Amerikában! Hol jár már az euró a dollárral szemben? A béka s.génél! Hogyan válhatott Brüsszel egy szélsőséges elit kiszolgálójává? Hát úgy, hogy a népek akaratát, a tényleges demokráciát felfüggesztették és létrehozták a bürokratikus áldemokráciát, mely a amerikai demokraták politikájának fiókintézeté vált!

Óriási pénzeken ülnek és zsarolják azon nemzetek nagy többséggel megválasztott vezetőit (lengyelek, magyarok, olaszok), akik nem akarnak részei lenni ennek a föderalista, nemzeti értékeket üldöző, a keresztény alapokat tagadó, szivárványos hatalomnak, hanem a választóik felhatalmazását teljesítve őrzik a konzervatív hagyományokat és ezek alapján képzelik el a haladást és a modernizációt.

Nem baj, ha rémálmai vannak Brüsszelnek. A freudi álomfejtés szerint gyötri a félelem, hogy a magyarok, az olaszok, a lengyelek a nemzeti demokráciák unióját szeretnék megvalósítani. Csupán azon az alapon, hogy erre hatalmazták fel őket a választóik. Ennyit a szélsőségességről, kedves kolléga!

Forrás: Mandiner.hu

Kiemelt kép: Andrea Ronchini, Ronchini / NurPhoto / NurPhoto via AFP