Tegnap kora délután jelent meg egy videó a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán, amelyben Molnár Csaba bejelenti: arra kérték fel Dobrevet, hogy alakítson árnyékkormányt. Dobrev elvállalta a felkérést.

„A Demokratikus Koalíció elnöksége a mai napon arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva, van remény és van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat” – olvasható a videóhoz fűzött posztban.

Az is kiderült, hogy a DK tovább csigázza a híveit: az árnyékkormányfő hétfőn, egy sajtónyilvános eseményen nevezi meg árnyékminisztereit.

Forrás: Mandiner

Fotó: MTI/Illyés Tibor

2022 plusz:

Hát erre készültek, vagyis a haza ellenségei, akik mindent bevetettek és bevetnek az EP-ben, hogy hatalomra kerüljenek, még olyan abszurd dolgokat is elhitettek elvbarátaikkal, hogy hazánkban nincsenek kisebbségi jogok, még a zsidókat is üldözik a romákkal egyetembe, nincs ez meg az, a demokráciának és a jogállamiságnak se híre se hamva. A választás elcsalták, különben Ferenc és felesége lenne hatalmon, stb. S mindezt elhiszi a balga liberális képviselői kompánia, akik közül talán még senki meg nem fordult Magyarországon, de ítélkezik, minden ismeret nélkül mendemondákra hagyatkozva.

Az „Apró”- villa lakói pedig tavasz óta fogukat csikorgatva mindent elkövetnek, hogy a hatalom az ölükbe hulljon, bízva abban, hogy akkor dől a pénz, ugyanis egy csapásra, felkínálják az országot a balliberális LMBTQ közösségnek. Mert, ahogy ők tartják, a jelenlegi energia válságért egyedül Orbán a felelős, de Dobrev napok alatt Kánaánt teremt, mert ő a remény és maga a kiút.

Persze hétfőig még izgulnunk kell, amikor is a Kláráról elnevezett DK-s kompánia kiáll és Dobrev nyűszögő hangján bejelenti, ki ül mellé még az árnyékszékre. Addig csak tippelhetünk, de Újhelyi és Cseh valószínű miniszteri rangot kap, ahogy Gy. Németh és a bejelentő Molnár Csaba is, akinek élő bejelentését csak azért érdemes megnézni, mert hanghordozásában és gesztikulációjában pont olyan, mint Ferenc és felesége.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor