A szlovákiai magyar nyelvű Mária Rádió, a Mirjam Rádió szeptember 15-étől meghirdeti II. Rajzpályázatát a szlovákiai magyar nyelvű óvodák, alapiskolák és középiskolák körében. A pályázat célja, hogy az értékrendünkben megőrizze központi helyén a keresztény, családi és nemzeti-kulturális értékeket.

A rajzverseny témái között szerepelnek a katolikus egyház által szentté avatott erkölcsi példaképek, a Felvidék magyar vonatkozású építészeti és természeti kincsei, de az egyik legnevesebb magyar költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára is emlékeznek költészetének családi és hazafias szemléletén keresztül, valamint felidézik a Szentatya által korábban meghirdetett családok évének élményeit, hiszen ők maguk is a felvidéki keresztény magyar családok rádiója kívánnak lenni a mindennapokban.

A tehetséggondozás, a gyermek képességeinek megismerése és fejlesztése, a személyes istenkeresés és az alkotás öröme az első rajzpályázat tapasztalatai szerint nemcsak a fiatal művészi próbálkozókat lelkesíti, hanem a támogató szüleiket, felkészítő pedagógusokat és a kiállítás megtekintőit is.

Az elkészült rajzok beérkezését 2022. december 31-ig várják, majd a szakmai zsűri értékelését követően tájékoztatják a résztvevőket és az új év elején tervezik ünnepélyesen is bemutatni a nagyérdeműnek a komáromi Limes Galériában.

A rajzverseny részleteit és a jelentkezés feltételeit a kedves olvasók megtalálhatják a honlapon, illetve a rádió Facebook-oldalán, de érdeklődhetnek az érintett iskolák felkészítő pedagógusaitól is.

Forrás és grafika: Mária Rádió Mirjam/Felvidék.ma