A budavári időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert. Fazekas Csilla magas részvételi arány mellett a szavazatok több mint 50 százalékával választották meg. Ezzel a balliberális oldal elveszítette többségét az önkormányzatban.

Dömötör Csaba az eredményt úgy kommentálta, a kerület mindig is küzdelmes területnek bizonyult, hisz „legutóbb a Momentum mostani elnöke győzött, tehát kulcskörzetet vesztettek el”. A fideszes politikus ugyanakkor kiemelte, Karácsony közeli embere, V. Naszály Márta polgármester is fontos dolgot vesztett el: önkormányzati testületi többségét. Ez talán jó kiindulópont ahhoz, hogy mostantól ne a kormányra mutogatás, hanem az építő munka legyen a jellemző az ország, és a főváros szívében.

A baloldali polgármester, V. Naszályi Márta és az őt támogató helyi politikusok 8-7 arányban kisebbségbe kerültek a helyi képviselő-testületben.

Ma dől el, hogy a Fidesz átveszi-e a hatalmat Budaváron, vagy a demokratikus ellenzéki pártok szövetsége fejlesztheti tovább a kerületet – írta korábban V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere Facbook-oldalán a budavári időközi önkormányzati választás napján, Korsós Borbála megszavazására buzdítva. Fazekas Csilla győzelmével azonban nem sikerült elérni a baloldali többséget a helyi képviselő-testületben.

Forrás: PestiSrácok

(Címképen: Fazekas Csilla. Kép forrása: Facebook/Fazekas Csilla)