Ötszáz határvadász tett ma esküt Budapesten, a Készenléti Rendőrség bázisán. Az eskütételen beszédet mondott Orbán Viktor. A miniszterelnök az eseményen hangsúlyozta: „ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszaforgatni az idő kerekét és az élet sohasem lesz olyan, mint korábban volt.” Ezért nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármi, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sül ki. Mi azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon, ehhez pedig minden jogunk megvan.

Orbán Viktor beszédében úgy fogalmazott: Nyílt migrációs válság van Európában. A törvényekre és határokra fittyet hányva milliók érkeztek Afrikából és a Közel-Keletről Európába.

Mi magyarok, történelmünk okán tudjuk, mennyire fontos a határ védelme, kerítést építettünk és megvédjük azt.

A magyar határvédelem működik, ellenáll a nyomásnak. Honvédeink és rendőreink minden viszontagság közepette helytálltak és becsülettel védték Magyarországot. Most viszont a háború miatt ezt a feladatukat nem láthatják el, ezért van nagy szükség a határvadászokra.

A határvadászoknak címezve a kormányfő azt mondta:

„A jó katona valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak”.

A határvadászok mögött ott van az egész ország, rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a magyar embereket.

A szomszédban háború tombol, Európában energiaválság van, a szankciók pedig lassan térdre kényszerítik a kontinens gazdaságát. De legyenek bármekkorák az előttünk magasodód akadályok, nem adhatjuk fel nagy céljainkat. Ilyen cél, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa. Erre jelent fenyegetést a migráció.

A déli határon évről évre többen próbálnak átjutni: idén 160 ezer próbálkozásnál tartunk és várhatóan ez növekedni fog.

Növekszik az erőszak és a határon szolgálatot teljesítő magyarokat is éri atrocitás. Hangsúlyozta: A migránsokkal meg kell értetni, hogy itt nem jöhetnek át.

A határvadászok azok, akik elfogják és kitessékelik őket. Magyarország biztonsága a határvadászokkal kezdődik. A kormányfő tiszteletét fejezte ki a határvadászok felé és kiemelte: biztos abban, hogy jól fogják venni az akadályt, egy ország bízik bennük, egy ország áll mögöttük.

Forrás: hirado.hu

Kiemelt kép: Origo/Csudai Sándor