Országos Elsősegélynyújtó Verseny zajlik majd holnap (szeptember 10-én) 9-től 17 óráig a Magyar Vöröskereszt szervezésében a főváros több pontján.

A rendezvény elsősorban a belvárost, a Városligetet, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti. Forgalomkorlátozás csak Kodály köröndnél lesz, ahol a rendezvényhez kapcsolódó gyűlés miatt lezárják az Andrássy út egy rövid szakaszát várhatóan 12:00 és 13:00 között. Kerülni a tér két oldalán lehet. Az érintett útszakaszon megnövekedett forgalomra és hosszabb menetidőre kell számítani.

A humanitárius szervezet arra is figyelmeztet – hogy bár a versennyel épp a lakosság figyelmét szeretnék ráirányítani az elsősegélynyújtás fontosságára – lehetnek olyan szimulált életmentő gyakorlatok a nap során, amelyek különösen a kisgyermekek számára nyugtalanítók
lehetnek.

A Magyar Vöröskereszt kéri, hogy előzetes tájékozódás nélkül senki ne értesítse a mentőket vagy a katasztrófavédelmet!

Az 50. Elsősegélynyújtó Verseny egyébként nyilvános, mindenkit szeretettel várnak nézőnek, beleértve a szülőkkel érkező gyermekeket is, hiszen fontos, hogy minél korábban megismerkedjenek az elsősegélynyújtás alapjaival.

Magyar Vöröskereszt

Kép: Delhír.hu