Megújult a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye egyik legnagyobb temploma, a Hild József által tervezett, 164 éves polgári Nagyboldogasszony-templom, amelyet Palánki Ferenc megyéspüspök szeptember 4-én, szentmise keretében áldott meg. 

A szentmise kezdetén gyerekek versben fogalmazták meg, mit jelent számukra a templom, majd Gulyás István világi elnök köszöntötte a főpásztort.

Forrás: Magyar Kurír

Forrás: Magyar Kurír/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/ Mézesné Makó Zsuzsa

A megyéspüspök homíliájában az összefogásról, a templomról tanított.

Zenei szolgálattal közreműködött a helyi gitáros énekkar. A szentmise a himnusz eléneklésével ért véget. Agapéval, kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünneplés, amelyen Palánki Ferenc püspök is részt vett.

A város szívében álló templom az idők során megrongálódott, és bár a korábbi plébánosok idején sor került kisebb javítási munkákra, a polgári katolikus egyházközség mégis teljes felújítást tartott szükségesnek. Sikertelen pályázatok után a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalához fordultak segítségért, és örömükre jelentős támogatást kaptak.

Az előkészületek után 2020-ban elkezdődhetett a felújítás. A beruházást Tóth Tamás vállalkozó vezette. A két éven át tartó munkálatok során felújították a templomtornyot és a külső homlokzatot. A munka 2022 nyarán fejeződött be.

Forrás: Magyar Kurír

Kiemelt kép: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/ Mézesné Makó Zsuzsa