A baloldali pártok többsége médiapártként létezik, azaz megjelennek a hírekben és egyes műsorokban, de nem járnak az emberek közé, így nem is tudják, hogy mit is szeretnének a magyarok – mondta el az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője. Rotyis szerint a mai ellenzéket már a kormánykritikus választók sem veszik komolyan. Hozzátette: ha valóban érdekelné az ellenzéket a pedagógusok sorsa, akkor inkább azért kellene küzdeniük, hogy Brüsszel minél hamarabb elkezdje folyósítani a Magyarországnak járó pénzügyi forrásokat. Az elemző beszélt még a Jobbikról, az Amerikából kapott kampánypénzekről és arról is, mi várhat a baloldali pártokra, ha nem változtatnak.

A múlt heti baloldali tüntetésen Nagy Zsolt színész szinte érthetetlenül üvöltözött a színpadon, és sokan úgy gondolták, részeg. Ha ez nem lett volna elég, alig néhányan lézengtek a pedagógusokért szervezett tüntetésen. Mit üzen ez a baloldal jelenlegi állapotáról?

Már 2010 óta a baloldali politikusok és a hozzájuk köthető civil, valamint szakmainak tűnő szervezetek is

AKTÍVAN HASZNÁLJÁK AZ OKTATÁS ÜGYÉT POLITIKAI CÉLOKRA. A KORÁBBI TÜNTETÉSEK KÖZÜL NÉHÁNY MÉG KÉPES VOLT JELENTŐSEBB TÖMEGET MEGMOZGATNI, MOSTANRA EZEN TÜNTETÉSI FORMA IS KEZD ELFÁRADNI.

Ennek két fő oka van. Egyrészt

A BALOLDALI PÁRTOK TÖBBSÉGE MÉDIAPÁRTKÉNT LÉTEZIK, AZAZ MEGJELENNEK A HÍREKBEN ÉS EGYES MŰSOROKBAN, DE NEM JÁRNAK AZ EMBEREK KÖZÉ, ÍGY NEM IS TUDJÁK, HOGY MIT IS SZERETNÉNEK A MAGYAROK.

Hiányoznak az aktivisták, az alapszervezetek, nincs meg a helyi beágyazottság, így pedig mozgósítani sem lehet. Máskülönben

A MAI ELLENZÉKET MÁR A KORMÁNYKRITIKUS VÁLASZTÓK SEM VESZIK KOMOLYAN.

Az áprilisi országgyűlési választások óta egyre kevesebben vannak azok, akik elhiszik, hogy a jelenlegi baloldali elit képes lehet arra, hogy képviselje az emberek érdekeit, illetve képes legyen vezetni egy várost, vagy akár egy országot.

Az említett tüntetés tele volt politikusokkal, Karácsony Gergelytől Kunhalmi Ágnesen és Fekete-Győr Andráson át Márki-Zay Péterig. Mindegyikőjük megpróbált magyarázkodni, hogyan lett a rendezvény egy politikustüntetés. Mit remélnek a baloldalon egy-egy ilyen megmozdulástól?

Mára a baloldali elit teljesen kiüresedett, sokszorosan levitézlett politikusok próbálnak még megélni a politikából.

Nem tesznek mást, mint megvárják míg Brüsszel, a baloldali média, vagy civilnek tűnő szervezetek megkreálnak egy ügyet, és amint az első tüntető megjelenik az utcán, a baloldal rárepül az eseményre. Abban a reményben vonulnak ki az utcára, hogy jelenlétükkel a saját kis törpepártjuk támogatottságát néhány ezer fővel meg tudják dobni.

Gyurcsány Ferenc szalámipolitikája is ellehetetleníti a kis pártokat. Tisztában van vele, hogy a többi ellenzéki párt csak a médiában létezik, és az ellenzéki szavazók magukra vannak hagyva. Ezt kívánja kihasználni ezekkel az összejövetelekkel, közösséget és helyi aktivista hálózatot kíván létrehozni, melyre a jövőbeli választások során támaszkodhat. Gyurcsány Ferenc akciója nem légből kapott, tisztában van vele, hogy nem elég a médiában szerepelni, az emberek között is ott kell lenni.

Viszont a választók, beleértve az ellenzéki szavazók egy jelentős részét, nem akarják, hogy a bukott miniszterelnök újra kormányzati pozícióba kerüljön.

 

Forrás és teljes cikk: Origo.hu

Kiemelt kép: Magyar Nemzet