Az 1997 óta működő baloldali propagandatévé október elsejétől nemcsak nevet vált, de eddigi arculatát is lecseréli a rengeteg botrány és a rossz nézettség miatt – írja az Origo.

Nagyon kínos dologba kezdett az RTL Klub nevezetű baloldali propagandacsatorna, mert megváltoztatja nevét, RTL-re. Vagyis elhagyja a “Klub”-ot. A váltás mögött az a botránysorozat áll, amelynek egyik csúcspontja az volt, amikor július 13-án el sem indult az RTL Klub híradója csak 6 percnyi késés után, majd utána néhány héttel a Fókusz fagyott le. Az RTL híradója egyébként akkor sem sikeres, ha éppen van. A TV2 Tények ugyanis simán veri.

Hatalmas botrány lett abból is, hogy az RTL Klub gyerekverő sorozatszínészt alkalmazott. Molnár Gusztáv nem is olyan régen még a futtatott (sorozat)színészek közé tartozott,mostanában azonban inkább a magánéleti botrányai miatt hallunk felőle.

A baloldali propagandatévét a Médiahatóság is megbüntette ötmillió forintra.

Az RTL-en irgalmatlanul megbukott Zelenszkij bohóckodása is.

A baloldali propagandatévé az álhírek terjesztésében is élen jár. Az RTL Klub internetes oldalán álnéven írt cikkel próbálta támadni a kormányt a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal fő ellenségével, az árcsökkentéssel. A Transzparens Újságírásért Alapítvány megkeresésére az RTL Klub elismerte, hogy a cikket szerző Kocsányos Pálma valójában nem létezik.

2022plusz: Van az a vicc a nyilvános házról és a bútorcseréről… De ez az ő dolguk. Tarthatunk azonban attól, hogy más arculattal is marad ez a tévé olyan, amilyen eddig is volt. Mentalitás-váltást ugyanis nem ígértek.

Forrás: Origo

(Címkép: rtl.hu)