A baloldal ismét megmutatta, hogy mennyire politikamentesek a tüntetéseik. Elméletben ugyanis a diákok a tanárok érdekében szerveztek demonstrációt, ezen azonban leginkább az ellenzék politikusai jelentek meg. Igaz, vannak “civilek is, így a TASZ, az Amnesty, a Civil Bázis és a PDSZ képviseletében, akikről azért lehet tudni, mennyire függetlenek és milyen objektívek. (És nincs közük Soros Györgyhöz még véletlenül sem…) – számolt be az eseményről a PestiSrácok.

Újabb tüntetést szerveztek Budapestre – ezúttal a diákok elméletben a tanárokért álltak volna ki, gyakorlatban azonban a magyarországi ellenzék beszélő fejei sétálgattak egy kiadósat. Mellettük azért szép számmal képviseltette magát sok-sok civilszervezet is, de a kockásingesek és a PDSZ egy-két tagja is feltűnt. A Soros-szervezetek “civiljei” sem hiányozhattak, így az Amnesty International, a TASZ és a Civil Bázis képviseltették magukat a demonstráción.

Persze még véletlenül sem hiányozhattak az alkalmat meglovagoló baloldali politikusok sem: Karácsony Gergely, Tordai Bence, Kunhalmi Ágnes már rutinos (nem)tüntetők, csak szolidárisak. A pedagógusok mellett kardoskodik a demonstrálók élén hangosan sípolva Szabó Bálint, aki legutóbb a (traktor nélküli) traktoros tüntetéssel mutatta meg, mennyire érdektelenek a baloldali megmozdulások. (De legalább sétáltak egy jót. Egészségükre!)

Egyébként közölték azt is, hogy addig nem fognak megállni, amíg nem érik el céljaikat. Bejelentették: szeptember 4-én este 7-kor Budapesten 4 gimnázium előtt fognak virrasztani egészen másnap reggelig. A Szent István Gimnázium, az Óbudai Gimnázium, a Vörösmarty Gimnázium és a Kodály Zoltán Általános Iskola előtt folyik majd a virrasztás. Az esemény finanszírozására hétfőn indított gyűjtést az aHang. Öt nap alatt egymillió forint gyűlt össze 2-3 ezer forintos mikroadományokból – tudta meg az atv.hu.

Forrás és címkép: PestiSrácok