Deák Dániel a XXI. Század Intézet vezető elemzője Facebook-oldalán értékelte a Tranzit rendezvényen lezajlott vitákat. Ahogy azt előre gyanítani lehetett, bejegyzésében nem sok jót említhetett az ellenzéki szereplők megnyilvánulásaival kapcsolatban.

“A hazaúton a Tranzitról átgondoltam az elmúlt napok politikai vitáit és a baloldali politikusok teljesítményét elnézve Gajdics Ottó méltán híres mondata jutott az eszembe: „Ezekre a tyúkólat sem szabad rábízni!”

Miközben a kormánypárti politikusok mindegyike képes volt összefüggéseiben értelmezni a hazai és geopolitikai folyamatokat, addig a baloldali vitapartnerek többsége nagyjából egy ellenzéki Facebook-kommentelő szintjén maradva a már jól ismert és éppen aktuális hergelő lózungokat puffogtatta csupán.

A mélypontot mindenképpen a Momentum új elnöke, Gelencsér Ferenc jelentette, aki még a legalapvetőbb dolgokkal sem volt tisztában. A Gulyás Gergellyel folytatott vitáját a helyszínen nézve még kormánypártiként is kellemetlenül éreztem magam és megsajnáltam a Fekete-Győr Andrásnál is kevesebb tudással megáldott baloldali politikust.

Hozta a szokásos formáját Márki-Zay Péter is, aki lényegében olyan volt, mintha egy stand-upos parodizálta volna ki a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét. Szinte semmit sem változott az elmúlt fél évben, szemmel láthatóan nem jött rá, hogy ha sikeres politikus akar lenni, akkor változtatni kéne a kommunikációján.

Az egyetlen értelmes baloldali vitapartner Hiller István volt, aki azonban már egy kifutó típus a balliberális oldalon, az újabb generáció már meg sem közelíti azt a színvonalat, amit az egykori MSZP-s oktatási miniszter képvisel.

Összefoglalva a bennem felmerült gondolatokat: ez az elmúlt pár nap is megerősített engem abban, hogy a jelenlegi politikai palettát végignézve a lehető legjobb kezekben van a kormányrúd.

A koronavírus-járvány, a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válság rengeteg kihívás elé állította Magyarországot, igen nehéz időszak áll előttünk. De egyben biztosak lehetünk: olyan emberek vezetik az országot, akiknek van válságkezelési tapasztalata és mindent megtesznek annak érdekében, hogy hazánk ebből a krízishelyzetből is megerősödve kerüljön ki. Ha a baloldal lenne most kormányon, az felérne egy kataklizmával. Minderről az elmúlt pár napban is megbizonyosodhattunk!”

2022plusz: Elnézve a Tranzit vitáit, bármiről esett is szó, az európai szankciós politika szinte minden beszélgetésben szóba került. Méghozzá úgy, hogy a globalista ellenzékiek sorra hitet tettek mellette, állítva, hogy az EU szankciói igenis működnek.

Hajaj, de még mennyire. Igaz, hogy nem úgy, ahogy akarték, azaz nem sikerült megrendíteni az orosz gazdaságot, nem sikerült rákényszeríteni Putyint az ukrajnai háború befejezésére, viszont jelentősen felhizlalta az oroszok pénztárcáját, miközben Európát alaposan legatyásította. Az uniós kormányok már most reszketnek a téltől, holott jelenleg izzadunk a nagy melegben. Már most világos, hogy komoly gázellátási problémákkal kell számolniuk (ezért is akarnák lenyúlni a magyar gáztartalékokat), de ugye azt mondani, hogy bocsi, ezt elszúrtuk, csak magunknak és polgárainknak ártottunk, na ezt soha nem várhatjuk tőlük.

Az Unió lova nem van, csak bátor, ezért rohan fejjel a falnak. A magyar ellenzék pedig nem küzd látászavarokkal (a szankciók igenis működnek???), hanem tükörlátással bírnak. Ami jobbra van, azt balra látják, ami a talpán áll, azt fejjel lefelé érzékelik, ami pedig rögvalóság, azt hamisságnak ítélik. Nem azért, mintha valamennyien csonthülyék lennének (persze van közöttük olyan is), hanem, mert ezzel próbálják benyalni magukat az Unió haladárainak táborába. Hátha azok megteszik, ami nekik 12 éve nem sikerül, vagyis valahogy hatalomba segítik őket odakintről.

Hölgyeim és uraim, ez nem fog menni. Bármennyire érdes is a nyelvük, akármilyen sebességgel forgatják.

Miért nem? Egyszerű: mert nem akarjuk. Márpedig ha az elsöprő többség nem akar valamit, az nem is lesz, még ha Brüsszel a feje tetejére áll, akkor sem. Ennyi.

Forrás: Facebook

(Címkép: hírtv.hu)

Forrás: hirtv.hu

Forrás: hirtv.hu