Gyurcsány Ferenc, ahogy ma reggel megébredt, pizsamásan úgy gondolta szólnia kell rajongóihoz közösségi oldalán. Mindenek előtt köszöntötte a 21 éves másodéves egyetemista Balázst, aki nemrég úgy döntött, hogy belép a DK-ba. „Ezzel ő lett a DK tizenötezredik tagja.”

Balázs-DK

Mint írja, „a sikernek sok mércéje lehet. Egy politikai pártban a siker egyik fokmérője, hogy egyre többen akarnak csatlakozni hozzá, vele lenni, vele együtt menni. Ez történik mostanában velünk, a DK-val.

Tizenötezren lettünk. Köszönjük, hogy jöttök.

Köszönjük, hogy tenni akartok egy jobb hazáért, és bennünket választatok társnak közös utunkhoz.

Ma mintegy egymillió magyar ember gondolja úgy, hogy a Demokratikus Koalíció a legjobb választás, ha a haza dolgaiban keres társat magának.

Szeptember első hétvégéjén megmozdul a DK közössége. Az ország 70 városában hívunk benneteket találkozásra. Főzünk, játszunk, beszélgetünk. Együtt leszünk. Ez lesz a DK szeptemberiálisa.

Jó hazafiak vagyunk.

Szeretjük hazánkat. Teszünk érte.

Nem fogunk csalódást okozni. Vigyázunk rád, vigyázunk hazánkra.

Várunk téged is a szeptemberiálisokra”

Sokakat ne várjon Ferenc, mert Ön és imádott Klárája 70 városban egy hétvégén úgysem tud jelen lenni, hogy lelkes hívei körében tudjanak főzni, játszani, beszélgetni. Az, hogy ki a jó hazafi, ki szereti a hazáját és tesz érte, azt a szavazók döntik el. Az eredményre ugye nem kell emlékeztetni. Arról pedig már nem is érdemes elmélkedni, hogy éjjel azt álmodta:

„Ma mintegy egymillió magyar ember gondolja úgy, hogy a Demokratikus Koalíció a legjobb választás, ha a haza dolgaiban keres társat magának.”

Ferenc álmodni szabad nagyokat, de ezt reggeli ébredés után közkincsé tenni mosolyra fakasztó, mondhatni Münchhausen báró csak kifutólegény volt önhöz képest.

Talán egyszer már a tényeket kellene tudomásul venni és nem mindenáron az elérhetetlen hatalomra ácsingózni. Volt már belőle része, meg a hazának is, ne vágyakozzon hatalom után, mert, hogy az ember többre vigye, ahhoz tudni kell valamit, nem csak pózolni.