A sokaság tudja, hogy kicsoda Gyurcsány.

„Olvasom ellenzéki emberektől a közösségi médiában, ellenzéki lapokban, oldalakon, hogy nincs mit tenni, április 3-át követően az ellenzék számára egyetlen esély maradt, Gyurcsány Ferenc és a DK. Az most mindegy, olvasom, hogy éppen Gyurcsánynak hívják vagy Dobrev Klárának, a lényeg, hogy nem maradt más ellenzéki remény, hát akkor legyenek ők.

Rossz hírem van az ekképpen gondolkodók számára. Gyurcsány Magyarországon soha, soha, soha többé nem nyeri meg a választásokat, még akkor sem, ha Dobrev Klára néven indul.

Elmondom, hogy miért.

Ha csak annyi volna, hogy ő a pártállami hatalmat vagyonra, azt pedig újra hatalomra ÉS vagyonra átmentő, elvtelen kommunista nagytőkés iskolapéldája – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy ő az ingyen szerzett milliárdok mellé trükkös milliókat is megflittelinázó, kilízingelő, kisstílű ügyeskedő iskolapéldája is – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy a mai napig annak az Apró Antalnak a villájában él, aki ezt a villát a diktatúrában játszott szerepéért kapta a diktatúrától, aki személyesen felügyelte a forradalom utáni megtorlásokat, és semmivel sem kisebb a bűne, mint Himmleré vagy Göbbelsé a náci Németországban – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy 2004-ben a saját miniszterelnökét elárulva, gyakorlatilag puccsal szerezte meg a főhatalmat – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy miniszterelnökként hazudott reggel, éjjel, meg este, és a csőd szélére kormányozta az országot, az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson kormányfőként a határon túli magyarok állampolgársága ellen agitált – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy 2006 október 23-án rendőrökkel kardlapoztatta, gumibotoztatta, lövette a békés tüntetőket, hogy rémületet keltsen az emberekben – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy a miniszterelnöki bukása után újra elárulta és kettészakította a saját pártját, amelynek a hatalmát köszönhette – az is elég lenne.

De van még más is.

Ha csak annyi volna, hogy a 2022-es választásokra szövetséget kötött a rovott múltú Jobbikkal, hogy saját korábbi elvbarátait kiszorítsa a reménybeli hatalomból, az is elég lenne.

De van még más is.

Az van, hogy azóta is hazudik reggel, éjjel meg este. Az van, hogy azóta is kész elvtelen egyezséget kötni bárkivel, és kész elárulni is azt, akivel egyezséget kötött. Az van, hogy azóta is tagadja a teljes magyarság összetartozását. Az van, hogy azóta is idegen hatalmaktól reméli a saját hatalmának visszaállítását. Az van, hogy azóta is ugyanolyan erkölcs nélküli hatalomtechnikus, amilyen mindig is volt.

Az emberek közt lehetnek sokan, akiket egy ideig meg lehet téveszteni, de a sokaság végső soron bölcs. A sokaság tudja, hogy kicsoda Gyurcsány Ferenc. Ezért a sokaság soha, soha, soha többé nem engedi őt vissza a hatalomba.

A magyar ellenzéknek, ha valaha tényező akar lenni, ideje mást keresnie.”

Bencsik Gábor / Facebook

Kiemelt kép forrása: MN