Augusztus 20-án jelentette be Jakab Péter, hogy új mozgalmat alakít. A botrányos választási eredmény, és a folyamatos párton belüli cirkuszok után kirúgott volt Jobbik-elnök bejelentése azonban egyáltalán nem váratlan, és nyilvánvalóan a mozgalomból egy idő után pártot próbál majd faragni a botránypolitikus – olvasható az Origon.

Múlt héten, csütörtökön jelentette be Jakab Péter, hogy kilép a Jobbikból. Döntése nem volt váratlan, hiszen hetek óta a párt belső botrányaitól volt hangos a sajtó, és az is kiderült, hogy Jakab képtelen együttműködni a Jobbik jelenlegi vezetésével. Arról nem beszélve, hogy előbb-utóbb a Jobbik rúgta volna ki.

Végül az vezetett Jakab és a Jobbik szakításához, hogy a párt új elnöke, Gyöngyösi Márton nyílt levélben szólította fel: döntse el, hogy megy, vagy marad. Ennek előzménye az volt, hogy Jakab szeretője, az egykori BKV-ellenőr Molnár Enikő hétfőn több emberével együtt egy utcai Jobbik-fórumon támadt Potocskáné Kőrösi Anitára. Jakab Péter Gyöngyösi felszólítására a távozás mellett döntött. Jakab egyébként, miután elzavarták a Jobbikból, nem adta vissza parlamenti mandátumát, így továbbra is képviselő.

Augusztus 20-án Jakab először egy bográcsolós képpel üzente meg követőinek, hogy hamarosan kezd, majd egy alig nyolc perces videót töltött fel a beszédéről, amiben

BEJELENTETTE, HOGY A NÉP PÁRTJÁN MOZGALOM MEGALAKULT.

A bejelentés egyáltalán nem volt váratlan, ráadásul Jakab szeretője, korábbi kabinetfőnöke, a mamuszos Molnár Enikő pár nappal ezelőtt már beszélt arról a sajtónak, hogy segíti a Nép Pártján Mozgalmat is. Molnár Enikőt egyébként nem rég szintén kirúgták a jobbikos állásából.

A teljes írást az Origon olvashatják.

Fotó: Facebook