Semmilyen akadálya nincs annak, hogy a rendezvényeket megtartsuk – rögzítette Kovács Zoltán az augusztus 20-i légi parádé hétfői főpróbája előtti sajtótájékoztatón. Az államtitkár  elmondta, hogy akkor van leginkább szükség az összetartozás kifejezésére, valamint a méltóságteljes ünnepre, amikor nehézségek állnak előttünk.

Ülésezett az operatív törzs, ami a Szent István-napi ünnepség lebonyolításáért felelős –közölte Kovács Zoltán az augusztus 20-i légi parádé hétfői főpróbája előtti sajtótájékoztatón. Az államtitkár hozzátette: az események tartalmi-előkészületi szempontból megfelelőek.

Semmilyen akadálya nincs annak, hogy a rendezvényeket megtartsuk. Odafigyelünk az időjárástól kezdve, a katasztrófavédelmi szempontokig, valamint a rendezvényszervezéstől a biztosításig

– rögzítette az államtitkár. Elmondta: minden szervezet nyilatkozott arról az ülésen, amelynek az eseményekkel kapcsolatban feladata van. Látványos bemutatóval készülünk – húzta alá Kovács Zoltán, a magyar légierő napján.

Forrás: Magyar Nemzet

Ruszin Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség főparancsnoka és Kovács Zoltán államtitkár a sajtótájékoztatón /Fotó: Havran Zoltán/Forrás: Magyar Nemzet

A magyar légierő igyekszik megmutatni magát az augusztus 20-i ünnepen – hívta fel a figyelmet Ruszin Szendi Romulusz. A honvédség parancsnoka kiemelte: ahhoz, hogy az ünnepi légi parádé jól sikerüljön, ahhoz gyakorlást kell tartani. Továbbá jelezte, hogy az ünnep azért is fontos a honvédségnek, mert ekkor tesznek esküt a fiatal tisztek.

Szent István napja a három nagy nemzeti ünnepünk közül is kiemelkedik, mivel mindig is ez volt a leginkább közösségi ünnep, ami kiváló alkalom arra, hogy egy fesztivál formában tartsuk meg a rendezvényeket – jelezte a Magyar Nemzetnek Kovács Zoltán. Az államtitkár kiemelte, hogy mindez 2010 óra egy tudatos építkezés eredménye.

Azzal indultunk, hogy mennyire fontos augusztus 20-a biztonságos és méltó keretek között történő megünneplése.

Emlékezzünk vissza, hogy 2020-ban a pandémia miatt nem tudtuk megtartani a rendezvényt, ám 2021-ben sokat tanulva a járvány kezeléséből, olyan felszabadultsággal jöttek ünnepelni a magyarok, ami mindannyiunknak meghatározó élmény volt. Úgy gondoljuk, hogy most, amikor egy háború dúl a szomszédban és rengeteg gond áll előttünk, akkor is szükség van annak a kinyilvánítására, hogy mi, magyarok, itt a Kárpát-medencében több,  mint ezer éve élünk – jegyezte meg Kovács Zoltán. Emellett az államtitkár kiemelte, hogy a baloldal nem által újra és újra politikai tőkét kovácsolni a nemzeti ünnepeinkből is.

Tavaly is volt aláírásgyűjtés és szinte minden évben van valami, amin fennakadnak, azonban a nemzeti összetartozás kifejezésére szükség van  – tette hozzá.

Forrás: Magyar Nemzet

Kiemelt kép: airportal.hu