A Die Tageszeitung nevű német lap beszámolt arról, hogy hazánk még több gázt kap Oroszországtól. Kifejtették, hogy miközben Európában kétségbeesetten annak a módját keresik, hogyan jussanak más úton gázhoz, Magyarország még több gázt kap Oroszországtól.

A cikk szerint hazánk augusztus végéig további napi 2,6 millió köbméter orosz gázt kap.

Megjegyezték, hogy Magyarország és Oroszország között még folynak a tárgyalások a szeptemberi orosz szállításokról valamint, hogy Európa többi részének viszont télen legalább 15 százalékkal kell csökkentenie a gázfogyasztását.

A lap megjegyezte, hogy Orbán három dolgot ért el ezzel a „magyar különúttal”: a lap megfogalmazásában olcsó energiát kap barátjától, Vlagyimir Putyintól, bosszantja az EU-t, amely egységes szövetségesként akar fellépni Oroszország ellen, és jelzi honfitársainak, hogy a Kreml urával való barátsága kifizetődő. Szerintük Magyarország „opportunista energiapolitikája” az EU alkotmányos mechanizmusaival nem kezelhető.

Forrás: mandiner.hu

2022Plusz:

További három megjegyzés szerénységünktől: az üzlet nem barátság kérdése, a Nyugat egyáltalán nem szégyenlett olajat vásárolni az évtizedekre háborúba ájult arab országoktól, a szövetségi magatartás egyáltalán nem érzelmi alapú, úgy van ez, hogy Magyarországnak érdekei vannak és nem barátai. (Vö: Charles De Gaulle)

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán