Az elmúlt évtizedben a Biden család komoly politikai és üzleti befolyásra tett szert Ukrajnában. Az amerikai elnök fiára, Hunter Bidenre osztotta az intézőember szerepét, aki megfordult már az olaj- és gázipari, energetikai és mezőgazdasági területen. Azt, hogy a keleti ország mennyire fontos magának Joe Bidennek is, azt jól mutatja, hogy korábban, az Egyesült Államok alelnökeként hajlandó volt belemenni kétes üzletelésekbe az egyik hírhedt ukrán vállalattal, amit mások mellett éppen a fia vezetett. Ha a háború számukra kedvezőtlenül zárul, Bidenék dollármilliókat veszthetnek. Márpedig ezt egészen biztosan nem szeretnék, így könnyen elmehetnek a falig: akár a harmadik világháborút is hajlandóak kockáztatni. Mindenesetre Washington meglehetősen agresszív külpolitikát folytat, ami abba az irányba mutat, hogy a harcok kiszélesítésében érdekeltek. 

Az elmúlt évek legnagyobb botránya Joe Biden fiának, Hunter Bidennek a nevéhez fűződik, aki miután egy szervizben otthagyta a laptopját, arról bizalmas információk szivárogtak ki a nyilvánosságba a 2020-as elnökválasztási kampányban. Nemcsak magánéleti titkaira (drogok, prostituáltak) derült fény, hanem arra is, hogy a Biden-család stabilan megvetette a lábát Ukrajnában, ami a jelenlegi háborús helyzetben teljesen új értelmet nyert. Egész pontosan rávilágít arra, hogy az amerikai elnöknek miért áll érdekében folytatnia, illetve kiszélesítenie a fegyveres harcokat.

HUNTER BIDEN LEGVITATOTTABB TISZTSÉGE EGYÉRTELMŰEN AZ UKRÁN BURISMA HOLDINGS VOLT, AHOL IGAZGATÓSÁGI TAGKÉNT DOLGOZOTT 2014 ÉS 2019 KÖZÖTT.

2020 decemberében, közvetlenül az amerikai elnökválasztás után kiderült, hogy az igazságügyi minisztérium adófizetés elmulasztása miatt vizsgálatot indított Hunter Biden ellen. A vádak szerint megsértette az adótörvényeket, adót csalt, és még pénzmosással is vádolták, különösen a külföldi országokban folytatott lobbitevékenységével kapcsolatban.

HUNTER BIDEN FORRÁSOKAT BIZTOSÍTOTT A KÓROKOZÓKKAL KÍSÉRLETEZŐ BLACK AND VEACH ÉS METABIOTA CÉGEK SZÁMÁRA, AMIBŐL AZ IS KÖVETKEZETT, HOGY A PENTAGON VALÓDI CÉLJAI MESSZE NEM TUDOMÁNYOSAK UKRAJNÁBAN.

Az oroszok szerint a biológiai fegyverek célba juttatásához és alkalmazásához szükséges technikai eszközök fejlesztésével is foglalkoztak Ukrajnában, ami – szerintük – alapjaiban veszélyeztette Oroszország létét.

Hunter Biden nemcsak az olaj- és gázipari területen fordult meg a keleti országban, hiszen komoly érdekeltségei vannak az ukrán gabonaexportban. A New York Post a napokban hozta nyilvánosságra a Burisma egyik igazgatótanácsi döntését, amely szerint a cégnek megvolt a szándéka arra, hogy gabonát exportáljon Ukrajnából Kínába. A 2018-ban keletkezett dokumentumot igazgatótanácsi tagként aláírta ifjabb Biden is. Az nem egyértelmű, hogy végül létrejött-e az ukrán-kínai üzlet, de mindenképpen érdekes, hogy a Biden-adminisztráció azzal vádolja Kínát, hogy felhalmozza a gabonakészleteit, miközben az orosz-ukrán háború miatt a világot élelmiszerválság fenyegeti.

A Biden családnak kiterjedt üzleti kapcsolatai és gazdaságilag gyümölcsöző érdekeltségei vannak Ukrajnában. De ismerve a viszonyokat, a biznisz csak addig működik, amíg Amerika-barát kormány van hatalmon, ellenkező esetben minden borulhat.

Így a tét óriási nekik: dollármillióik forognak kockán, arról nem is beszélve, hogy a demokrata körök egyik fontos befolyási övezetét veszíthetik el. Nem csoda, hogy képesek elmenni a falig, és nem válogatnak az eszközökben. Csakhogy számukra kedvezőtlenül alakulnak az események, hiszen az oroszok fokozatosan nyomulnak előre. Ebből pedig az is következik, hogy

BIDENNEK AZ UKRAJNAI ÜZLETI ÉRDEKELTSÉGEI MIATT ÉRDEKÉBEN ÁLL A FEGYVERES ÖSSZETŰZÉSEK KISZÉLESÍTÉSE, AMI AKÁR EGY VILÁGHÁBORÚVAL IS FENYEGETHET.

Washington az elmúlt időszakban kifejezetten agresszív külpolitikát folytat, elég csak a Koszovó és Szerbia között újraéledő konfliktusokra gondolni, ami mögött szakértők szerint az amerikaiak állnak. De ugyanebbe a sorba illeszthető Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatása, ami Kínával szemben volt szokatlanul barátságtalan diplomáciai lépés. Mindennek van egy olyan olvasata is, hogy az Egyesült Államok nem a békében érdekelt, hanem a globális villongásokban és a konfrontációban. Ennek pedig csak egyetlen vége lehet: egy újabb világégés.

Forrás és teljes cikk: Origo

Kiemelt kép: Origo