Szlovákiában az átlagkereset 1185 euró, a legalacsonyabb a visegrádi négyek országai közül. Csehországban átszámítva 1533 euró, Magyarországon 1369 euró, Lengyelországban pedig 1301 euró az átlagbér. Közép- és kelet-európai viszonylatban a legjobb átlagkeresetnek, 4130 eurónak a németek örvendhetnek, majd az osztrákok következnek a sorban 3818 euróval.

A legalacsonyabb átlagbért, 400 eurót Koszovóban jegyzik, majd Bosznia-Hercegovina következik 450 euróval, illetve Ukrajna 485 euróval. Mindez a Mazars tanácsadói társaság felméréséből derül ki, mely évente összeveti 22 közép- és kelet-európai ország adózási rendszerét.

A felmérésből kiderül továbbá, hogy az alkalmazottak adói és kötelező járulékai idén a 22 országban zömmel csökkentek. Járulékok és adók tekintetében átlagosan 15 százalék azok bruttó bérekhez viszonyított aránya.

Az egyes országok között azonban ezen a téren is lényeges eltérések tapasztalhatók…

2022plusz: Tisztelt magyar ellenzék! El tetszett olvasni a fenti rövid írást? A felvidek.ma portálon megjelent felmérés mintha picikét cáfolná az Önök folyamatosan szajkózott hazugságát arról, hogy a magyar átlagkereset a világon (de Közép-Európában biztosan) a legalacsonyabb. Hogy is van ez? Vagy a számok hazudnak? Esetleg a felmérés hazudik?

Nem, kedves ellenzéki hölgyeim és uraim, nem a számok hazudnak. Sokkal inkább Önök.

Forrás: Felvidék.ma/pravda.sk

(Címkép: YouTube/penztarcanet.hu)