A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 28-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 464 határsértőt tartóztattak fel és 122 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 99 határsértőt, Csongrád-Csanád megyében pedig a járőrök 30 esetben összesen 279 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében összesen 46, Sopronkövesden 4, Tolnán 9, Peresznye közigazgatási területén 27 határsértővel szemben intézkedtek.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, jordániai, líbiai, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 122 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: Polcie.hu