Visszavonta az Átrium magánszínház alapítványának 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztését V. Naszályi Márta – olvasható a Magyar Nemzetben.

Budavár balliberális polgármestere döntését a mai (csütörtöki) testületi ülés elején jelentette be… Mivel saját emberei is szembefordultak a polgármesterrel, nagy valószínűséggel egyébként sem fogadta volna el a testület az előterjesztést. Az önkormányzati bizottságokban már háromszor is leszavazták az Alföldi Róbert nevével is fémjelzett magánszínház támogatását. (Alföldiék a hírek szerint “érzékenyítő színházat” akarnának működtetni. Ha ez igaz, csak annyi megjegyzésünk lehet: undorító terv – a szerk.)

Bár a polgármester egy múlt heti lakossági fórumon még kiállt a színház támogatásának terve mellett, amellyel kapcsolatban több kérdést kapott, úgy tűnik, a kudarctól tartva egy hét múlva mégis meghátrált.

Érdemes megjegyezni, hogy szeptember 11-én időközi önkormányzati választást tartanak a kerületben. Gelencsér Ferenc (Momentum), az 5. számú egyéni választókerületben mandátumot nyert helyi politikus ugyanis a parlamentbe jutott a baloldal közös listáján, és lemondott képviselői helyéről. Nem elképzelhetetlen, hogy V. Naszályi Márta abban reménykedik, hogy ezen az időközi választáson majd a baloldal jelöltje nyer, aki értesüléseink szerint a momentumos Korsós Borbála lesz. A korábban a Magyar Nemzetnek nyilatkozó helyi fideszes önkormányzati képviselő, Gulyás Gergely Kristóf rámutatott, hogy a párbeszédes polgármester és a helyi Momentum között politikai alku köttethetett, ugyanis a korábban Gelencsér titkárnőjeként dolgozó Korsóst már egy hónappal ezelőtt kinevezték alpolgármesternek.

Ezzel a polgármesteri döntéssel párhuzamosan a Momentum véleménye megváltozott az Átrium ügyében is, korábban ugyanis ők is ellenezték a 35 milliós támogatást. Gulyás Gergely Kristóf azt is jelezte, hogy a szeptemberre kiírt időközi választást meg kell nyerniük ahhoz, hogy összeállhasson ebben a kérdésben egy olyan koalíció, ami meg tudja akadályozni, hogy az Átrium Színház ekkora összeget kapjon a kerületiek pénzéből.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet

(Címkép: MTI)