Az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén a képviselők megvitatták a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz végrehajtását. Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője a vita után elmondta: elfogadhatatlan, hogy az EP baloldala továbbra is boszorkányüldözést folytat, sőt követeli, hogy ne fogadják el a magyar helyreállítási tervet.

„Fontos, hogy az EP kövesse a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz végrehajtását. Viszont hazánk még meg sem kapta a jogszabály szerint nekünk járó pénzt. Továbbra is az unalomig ismételt kifogásokat halljuk, pedig teljesen világos: politikai ügy áll a huzavona mögött. Ezt az uniós gazdasági miniszterek egy ülésén már maga a Bizottság is beismerte” – mondta a képviselő, aki arra is emlékeztetett: a korrupciós vádakat illetően legutóbb az európai ügyészség vezetője, Laura Codruța Kövesi mutatott rá, hogy Magyarország uniós viszonylatban mennyire elkötelezett az együttműködésre.

”Ezzel szemben az EP baloldala továbbra is zsarol. A lengyel terv jóváhagyása miatt még bizalmatlansági indítványt is kezdeményezne a Bizottság elnöke ellen” – hangsúlyozta Győri Enikő, aláhúzva: „Magyarország a háború frontvonalában van: erején felül támogatja az ukrajnai menekülteket és egyike azon tagállamoknak, amelyeket leginkább sújtanak a háború miatti gazdasági nehézségek. Örülnék, ha baloldali képviselőtársaim most a politikai viszálykeltés helyett erőiket az uniós egység erősítésére fordítanák.”

2022plusz: Győri Enikő téved, amikor baloldalinak nevezi a Magyarország elleni hajsza művelőit. Szimplán hazug gazemberek, akiknek közük sincs a valódi baloldalisághoz. Aljas gyűlölködők, akiket csak egy dolog dühít: a valóság. Elmondhatjuk mi ezerszer is, hogy a helyreállítási keret nem adomány, az a pénz jár nekünk, fikarcnyit sem érdekli őket sem a jog, sem az érvek.

Ugyanakkor aggasztó, hogy az erről tárgyaló magyar kormány bizonyos kompromisszumokra is késznek mutatkozik. Aggasztó, mert tények bizonyítják, hogy ezekkel az alakokkal a világon semmiféle egyezséget sem szabad kötni, úgy rúgják fel ezeket, mint a durva hátvéd a kapura törő csatárt. Majd legyintenek: “Ugyan, jogsértés! Az a jogsértő, amit mi annak minősítünk!”

Ezekkel a gátlástalan gazemberekkel diplomatikus formában képtelenség tárgyalni, ideje lenne áttérni az agresszívabb stílusra. Mit veszíthetünk? Ennél jobban akkor sem támadhatnának minket – de talán jobban értenének, ha a saját stílusukkal kerülnének szembe.

Forrás: Magyar Hírlap

(Címképen: Győri Enikő az EP ülésén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)