Keszthelyen egyetlen jelöltként Manninger Jenő (Fidesz–KDNP) – aki áprilisig Keszthely térségének fideszes országgyűlési képviselője volt – indul vasárnap az időközi önkormányzati választáson a polgármesteri címért  – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Az ellenzék nem tudott jelöltet állítani a voksolásra. Az eddigi városvezetőt, Nagy Bálintot (Fidesz–KDNP) áprilisban a körzet országgyűlési képviselőjének választották, ezért ő lemondott polgármesteri megbízatásáról. A városvezető a jövőben Lázár János minisztériumának államtitkáraként dolgozik.

A Balaton-parti városban vasárnap egy új önkormányzati képviselőt is választanak, a 8. választókerületben Bánhegyi Renáta (Fidesz–KDNP) és Kovács Viktória (Demokratikus Koalíció) indul.

A Győr-Moson-Sopron megyei Fertőhomokon időközi polgármester-választást tartanak, miután a Fertő-parti községet 1990 óta vezető Horváth Attila tavaly március  22-én elhunyt – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ongán, Szentistvánbaksán és Gagybátorban is polgármestert választanak, míg Szabolcs-Szatmár Bereg megyében hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap.

Öt községben – Anarcson, Papon, Nyírkércsen, Darnón és Nyírpilisen – dönthetnek a választók a polgármester személyéről, illetve a helyi testületek összetételéről, míg a megyeszékhelyen, Nyíregyházán két önkormányzati egyéni választókerületben haláleset miatt tartanak időközi voksolást.

Eközben Hottón a korábbi polgármester lemondása, Zalaköveskúton és Pusztaapátiban a településvezetők halála miatt választanak polgármestert vasárnap.

Forrás: Magyar Hírlap/MTI

Kép: Pixabay