„Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók – kezdi Facebook bejegyzését Karácsony Gergely.

Azon csodálkozna az ember, ha a főpolgármester nem szólalt volna meg a vármegye és főispánt javaslatokra. Egyben biztosak lehetünk, hogy Karácsonyból főispán soha sem lesz, hiszen Budapestet sem tudja vezetni. Káosz hegyén-hátán, így hát a főpolgármesteri székből pótcselekvésként egyszerűbb a kormánypártok javaslatait kritizálni.

Sőt egyéb dolgokkal összevetni. Ugyanis ebben a bejegyzésében azt is kifogásolja, hogy „a kormány szándéka szerint ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől, előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret. Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek.”

Majd azt írja:

„Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás. Ki következik? Kinek a tulajdonát veszi el legközelebb a kormány?”

Karácsony Gergely csak azt nem veszi észre, hogy már a széket régen kihúzták alóla, csak az otthoni számítógépe előtti ülőke maradt meg, hogy bejegyzéseit tudja írogatni. Persze önkritika nélkül, mert először arra kellene keresnie választ, hogy miért is születnek meg ilyen javaslatok? Azután, amikor lopást, meg rablást emleget, először saját háza táján kellene körülnézni. Ezután a következő lépésként feltehetné magának azt a kérdést, miért nem háborodtam fel akkor, amikor EU-s elvbarátaim az orosz oligarchák vagyonait foglalták le, hogy abból finanszírozzák majd a helyreállításokat. Ja, az nem rablás, az a demokrácia!

Nyitókép: Trenka Attila / Mandiner