Átadták a Budapest-Balaton kerékpárút első 22 km-es szakaszát. Az esemény egyik házigazdája Aradszky András, Érd térségének országgyűlési képviselője volt, de sportnadrágban feltűnt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is, aki kerékpárral érkezett az átadó helyszínére. Érdekesség, hogy Biatorbágyon éppen ma tartanak helyi népszavazást arról, hogy a kerékpárút elkerülje-e a kisvárost, vagy a házak előtt a járdán haladjon-e.

Átadták a sok bringás által nagyon várt Budapest-Balaton (BuBa) kerékpárút első szakaszát. Az új 22 km-es kerékpárút lehetővé teszi, hogy biztonságosan és kényelmesen el lehessen jutni kerékpárral Budapestről Etyekig. A biciklisek ezen a szakaszon több mint 9 km-en át az autós forgalomtól elválasztva, újonnan kiépített, önálló kerékpárúton tekerhetnek. Jó erőnlét kell hozzá, mert Biatorbágy és Etyek között több emelkedőt is meg kell mászni.

A bringaút első szakaszának átadóján ott volt az összes érintett országgyűlési képviselő, köztük Aradszki András, Érd térségének képviselője. Az ünnepségre biciklivel, sportfelszerelésben érkezett Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, akit a 12. kerületben gyakran lehet kocogás közben látni, így a fiatal minisztertől tényleg nem áll távol a bringázás.

A kerékpárút Etyek után, Gyúró és Tordas településeken át éri majd el a Velencei-tavi kerékpár-gyűrűt, majd Székesfehérvár érintésével a 7-es út mentén haladva csatlakozik a Balatoni kerékpárút-gyűrűhöz. A BuBa teljes szakasza még az idén elkészül, és átadása is megtörténik – írja Aradszki András a közösségi oldalán.

Forrás, teljes cikk: budapestkornyeke.hu

Kiemelt kép: Facebook