„Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon” – mondta Sir Patrick Anders.

Nagy-Britannia hadseregének legfőbb tábornoka a csapataihoz intézett beszédében azt mondta, hogy készüljenek fel Vlagyimir Putyin orosz elnök seregeinek legyőzésére egy európai szárazföldi háborúban – számolt be a Daily Mail.

Sir Patrick Sanders tábornok, aki a héten vette át a brit hadsereg főparancsnokságát, figyelmeztette a katonákat, hogy

„mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon”.

Mindezt Oroszország Ukrajna elleni inváziójával magyarázta. Sanders egyenesen egy harmadik világháborút emlegetett – írta a portál.

„A bizonytalanság új korszakába léptünk”

A brit csapatokhoz címzett üzenetében úgy fogalmazott: „Én vagyok az első vezérkari főnök 1941 óta, aki úgy vette át a hadsereg parancsnokságát, hogy egy háború dúl Európában, amelyben egy kontinentális hatalom is részt vesz.

Oroszország tartós fenyegetése azt mutatja, hogy a bizonytalanság új korszakába léptünk” – hangsúlyozta a frissen kinevezett tábornok.

Sanders arról is beszélt, „kötelességem, hogy hadseregünket annyira halálossá és hatékonnyá tegyem, amennyire csak lehet”. 

Majd felidézte, hogy „Putyin ezen a héten megfenyegette a NATO-tagországokat és kigúnyolta a volt szovjet államokat azzal, hogy kijelentette: » A történelmi Oroszország részei«”.

Forrás: Mandiner

2022 plusz:

Az uniós politikusok éppen a világháború irányába sodorják Európát. Azon pedig nincs mit csodálkozni, hogy a katonai tábornokok már dörzsölik a tenyerüket tettre készen. Mert mint ismert, őket a terepasztalon lévő hadműveletek nem elégítik ki. Élesben az az igazi, miközben bunkerokba behúzódva osztják az észt. Ők és az uniós vezetők biztonsága garantált, az egyszerű halandót pedig járulékos áldozatokként könyvelik el.