Érzékenyít az ELTE egyik kara, több tízezren szólalnak fel ellene. Gendertanfolyamot indított az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara, melynek keretében az LMBTQ-lobbi tanait közvetítik a pedagógusoknak, hívja fel a figyelmet a Védett Társadalom Alapítvány és a CitizenGO. A kurzust ráadásul olyan forrásból finanszírozzák, melyből a gyermekek védelmét kellene előmozdítaniuk.

Közel harmincezer aláíró támogatta eddig a Védett Társadalom Alapítvány által kezdeményezett, a genderérzékenyítés leállítását követelő petíciót.

Az értékvédő hálózat az aláírásgyűjtéssel is szót emel az Eötvös Loránd Tudományegyetemen zajló – ahogy fogalmaznak – genderkurzus ellen, amelyen az alapítvány megítélése szerint a pedagógusokat akarják befolyásolni az lmbtq-lobbi érdekeinek megfelelően.

A kezdeményezés előzménye az a cikksorozat, amely az alapítvány híroldalán, a VDTA Blogon jelent meg. Szerzői, Szekeres Éva és Katalin kilenc íráson keresztül tárják fel a kurzus minden visszásságát és azt a folyamatot, ahogy a hagyományos ember- és családképet az ELTE oktatói lebontják. A testvérpár közvetlen tapasztalatokból dolgozott, előzőleg ugyanis maguk is részt vettek az ominózus képzésen.

A Védett Társadalom Alapítvány most arra hívja fel a figyelmet:

a kurzus célja a gyermekvédelmi törvény megkerülése, azaz, ha a lobbi nem érzékenyítheti közvetlenül a gyerekeket, átformálja a velük kapcsolatba kerülő pedagógusok gondolkodását – mindezt ráadásul adófizetői pénzből.

A Tanító- és Óvóképző Kar által indított „Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig” című online tanfolyam (amelyet mostanáig két turnus végzett el) részeként például szó esik arról, hogy a gyerekeket hagyni kell szabadon kísérletezni a különböző nemi megjelenésmódokkal, miközben a genderideológia fogalomkészletét teszi általánossá a kurzust végzők szóhasználatában.

Az alapítvány kurátora, Földi-Kovács Andrea vallja, hogy a genderideológia komoly fenyegetést jelent a gyerekekre nézve, éppen ezért fontosnak tartja, hogy ahol hazánkban még nem jelent meg ez a káros eszmeiség, ott a jövőben se engedjük terjedni, ahol pedig felbukkan, ott szálljunk szembe vele, ahogy csak tudunk. A televíziós újságíró szerint a lobbi nyomulása tény, nem pedig álprobléma, esetleg riogatás.

Azt hangsúlyozza, az ELTE TÓK által indított képzés „a genderideológia alapvetéseire oktatja a pedagógusokat és a szülőket”, ezért eljött az idő a közös cselekvésre.

Forrás és teljes cikk: mandiner.hu

Kiemelt kép: Védett Társadalom Alapítvány.