A Ryanair elhagyja a dél-afrikai utasok afrikaans nyelvismeretének kérdőíves ellenőrzését a gépek beszállításakor, mivel több kritika érte az eljárást, egyebek között a dél-afrikai kormány részéről – számolt be róla az Irish Examiner online kiadása nyomán számos hírügynökség.

Az ügy előzménye, hogy a A Ryanair kritikusai rasszistának nevezték az európai légitársaságot a „gyarmati” repülőteszt miatt. A dél-afrikai kormány a múlt héten adott hangot „megdöbbenésének” a légitársaság vonatkozó intézkedése miatt, hogy az ország útlevelével rendelkező, Nagy-Britanniába tartó utazókat nyelvi tesztnek veti alá. A kormányzat közleményében „visszás profilalkotó módszernek” nevezte az eljárást.

A Washington Post tájékoztatója szerint az ismert dél-afrikai színésznő ennél is tovább ment.

Lesley-Ann Brandt szánalmas rasszista lépésnek minősítette a Ryanair eljárását.

Andries W. Coetzee nyelvész professzor, a Michigani Egyetem Afrikai Tanulmányok Központjának igazgatója elmondta, hogy az afrikaans nyelvet beszélők szorosan kötődnek Dél-Afrika gyarmati történelméhez és a fehérek felsőbbrendűségét intézményesítő apartheid rezsimhez.

A Ryanair azzal védekezik, hogy drámaian megváltoztatta a korábbi ellentmondásos politikáját, miszerint az apartheid-korszak nyelvét használja annak tesztelésére, hogy az utasok dél-afrikaiak-e. A légitársaság botrányos kijelentéseiről ismert vezérigazgatója, Michael O’Leary elárulta, hogy úgy döntöttek, „mégsem tartják helyénvalónak”, és ennek „nincs valójában értelme”. Dél-Afrikában az afrikaans a harmadik legtöbbet beszélt nyelv a zulu és a xhosa után.

Bár sok dél-afrikai tanulja a nyelvet az iskolában, használata gyakran az apartheid-korszak diszkriminatív és kirekesztő politikájához kapcsolódik.

O’Leary – egyébként hozva a formáját – válaszul „szemétnek” nevezte a dél-afrikai kormány kérdőívvel kapcsolatos kritikáját.

A következmények egyelőre nem kiszámíthatóak a Ryanair rasszista botrányba keveredett vezérigazgatója kapcsán. A kemény kritikák mellett már többen a lemondását követelik, nem először, legutóbb pilótákkal került összetűzésbe. A magyar kormány extraprofit-adójával kapcsolatos intézkedést idiotizmusnak nevezte és közölte az utasok fogják viselni a kárát.

Merthogy ő kiáll a magyar emberek érdekei mellett! Köszönjük, tessék inkább törvényesen működni és mint a többiek befizetni az adót.

Forrás: 888.hu

Kiemelt kép: euronews

2022plusz: Közben folytatja támadását a Magyar Nemzet ellen a Ryanair! Pesti Srácok: A Ryanair sajtóosztálya szerint hazugság az az állítás, miszerint tömegével mondják vissza utazásaikat a magyarok. „A Magyar Nemzet állításai hamisak és egyértelműen kitaláltak” – nyilatkozta a 24.hu kérdésére a Ryanair sajtóosztálya. A lap ugyanis értesüléseire hivatkozva azt írta: „többségében elutasítják az utazók, hogy a légitársaságok az extra nyereségük után fizetendő adót a jegyárakban egy az egyben áthárítsák a vásárlóikra”.

A Ryanair azonban a 24.hu-nak küldött válaszában jelezte, hogy a július 1. után a Ryanairrel utazó utasoknak kevesebb mint 3 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy lemondja a jegyét az eredeti ár visszatérítése mellett. Egyúttal hozzátették, hogy a lemondott helyek most újból megvásárolhatóak lesznek a magyarok számára.

97 százalék úgy döntött, hogy kifizeti Nagy Márton veszteséges légitársaságokra is kivetett idióta extraprofitadóját

– fogalmazott a cég válaszában. Majd leszögezték:

Nagy miniszter úrnak most bocsánatot kell kérnie azoktól a magyar családoktól, akiknek az “idióta pluszadó” miatt magasabb árakat kell fizetni.

A szóhasználat egyébként nem újdonság a Ryanair részéről, hiszen korábban a légitársaság vezérigazgatója egy interjúban idiótázta le a minisztert.