Ultranacionalista Orbán Viktorról ír az El Pais a vizes vb-vel kapcsolatban.

A spanyol lap úgy véli, hogy improvizációk sora vezetett a pénteken rajtoló budapesti vizes vb-hez. Az El País spanyol lap beharangozó cikket közölt a pénteken Magyarországon kezdődő vizes világbajnokság kapcsán. Említést tettek arról, hogy az idei év „aszályosnak” ígérkezett a vizes sportok szempontjából egészen addig, míg február elején az „ultranacionalista magyar kormányfő”, Orbán Viktor fel nem ajánlotta a FINA-nak az uszodákat, hogy ott tartsák meg a nyári világbajnokságot.

Úgy vélik, ekkor improvizációk sora indult meg a nemzetközi úszószövetség részéről, hogy június 17-én, pénteken kezdetét vegye a sportviadal – idézte fel a történteket a lap. Minderre azt követően került sor, hogy három korábbi időpont-változás után végül 2023 júliusában rendezte volna meg a világbajnokságot a japán Fukooka – írták.

Mi meg itt csöndben mosolygunk, hogy a nagyon következetes liberálisok míg a magyarok esetében a nacionalizmust szitokszóként használják, addig az ukránok esetében felmagasztalásként.

2022plusz, Mandiner

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás