Nagy Imrének, a forradalom mártírhalált halt miniszterelnökének újratemetése volt a magyar politikai élet új kezdete – erről beszélt a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, a mártír miniszterelnök szobránál.

Vitályos Eszter a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emléknapja alkalmából rendezett központi ünnepségen azt mondta: ez a nap arról szól, hogy fejet hajtsanak a bátorság, a türelem és a bölcsesség eszméi előtt. Szerinte 1956 a bátorságot, az 1956. november 4. és 1989. június 16. közötti időszak a türelmet jelentette, 1989 júniusában pedig bölcsnek kellett lenni.

Vitályos Eszter

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az 56-os vértanúk emléknapján tartott megemlékezésen, Nagy Imre néhai miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének 64. és újratemetésének 33. évfordulóján a mártírhalált halt miniszterelnök Jászai Mari téri szobránál.  MTI/Balogh Zoltán

A határon innen és túl élő magyarokhoz szólva felhívta a figyelmet, hogy a Magyarországot fenyegető veszélyek most sem kisebbek, csak mások. Aki viszont bátor, türelmes és kellően bölcs, az békét tud teremteni – fogalmazott.

Forrás MTI, Youtube, magyarhirlap.hu