Párhuzamot vont a tegnap esti 4-0-s Anglia elleni győzelem és az április 3-i országgyűlési választások között Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatója, és országgyűlési képviselője szerint a baloldali politikusoknak a tegnap esti magyar bravúr jobban fájt, mint történelmi vereségük két hónappal ezelőtt.

Annyi bizonyos, hogy a baloldal vezető politikusai még mindig nem fejezték ki nyilvánosan elismerésüket a magyar válogatottnak a tegnapi teljesítményük kapcsán. Nacsa Lőrinc KDNP-s politikus bejegyzésében összegyűjtötte, hogy kik nem gratuláltak a világraszóló sikerhez:

A gyűjtés szerint nem gratulált a válogatottnak: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, Ungár Péter az LMP frakcióvezetője, Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője.

Ahová a nemzeti büszkeség már nem ér el – fűzte a teljesség igénye nélkül összeállított névsorhoz a kormánypárti politikus.

A helyszíni beszámolók szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyébként a válogatott csapatkapitányának hívására még aznap este az öltözőben gratulált a hősöknek.

Forrás és kép: Magyar Nemzet