Molotov-koktélt dobtak abortuszpárti aktivisták egy abortuszellenes terhességi központra az USA-ban. Ez a második ilyen eset egy héten belül. Ugyanezek a személyek korábban már több, mint egy tucat templomot és más abortuszellenes terhességi központot is megrongáltak.

Radikális amerikai abortuszpárti aktivisták újabb abortuszellenes terhességi központra dobtak Molotov-koktélt az Oregon állambeli Gresham városában, alig egy héttel azután, hogy hasonló eset történt a New York állambeli Buffalóban – jelentette a LifeNews amerikai hírportál.

A független, abortuszellenes, életpárti hírügynökség tudósítása szerint hasonló, radikális aktivisták korábban már Wisconsin és Oregon államban is Molotov-koktélokat dobtak ottani abortuszellenes csoportok irodáira, valamint egy abortuszellenes terhességi központra a New York állambeli Buffalőban. Ugyanezek a személyek korábban már

több, mint egy tucat templomot és más abortuszellenes terhességi központot is megrongáltak.

Szombat reggel ezúttal az Oregon állambeli Gresham Pregnancy Resource Centert gyújtották fel – fogalmazott a terhességi központ vezérigazgatójának közleménye. A helyi rendőrség és tűzoltóság nyomozásának első információi alapján a tűzbombát a központ egyik ablakán dobták be az épületbe. Személyi sérülés nem történt.

A Jane’s Revenge nevű szervezet követhette el a támadást

A robbanószerekkel elkövetett bűnügyekben nyomozó amerikai hatóság (ATF) helyi irodája vizsgálja a mostani gyújtogatási ügyet. Az elkövetők által az épület falán hagyott felirat alapján a Jane’s Revenge nevű abortuszpárti aktivista csoport tagjait gyanúsítják a gyújtogatással.

Ez a radikális csoport vállalta a felelősséget a Wisconsin állam fővárosában, Madisonban álló abortuszellenes, életpárti szervezet épületének májusi felgyújtásáért is.

A szervezet akkor még olyan, erőszakosabb támadásokkal fenyegetőzött, amelyek Wisconsin állam határain túlra is kiterjedhetnek, amennyiben nem teljesítik a törvényes abortusz lehetőségének megtartására vonatkozó követeléseiket.

Wisconsin még csak az első szikra, de ott vagyunk mindenhol az Egyesült Államok területén, és nem adunk ki további figyelmeztetéseket”– írta akkor a Jane’s Revenge nevű radikális szervezet.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: Origo