Viszonylag gyakorta idézem Vágó Istvánt. Az egykori kvízmestert valódi emblematikus figurának tartom – a szó legnegatívabb értelmében-írja  a Magyar Hírlapban Galsai Dániel.

Vágó ékesen bizonyítja a balliberális értelmiség kiúttalanságát, továbbá azt, hogy még egy művelt ember is hová süllyedhet, ha rabjává válik a Gyurcsány nevű tudatmódosító szernek. Ezúttal a magyar–angol futballmeccs előtti térdelést próbálta újracsócsálni, Menczer Tamás külügyi államtitkárnak adresszálva: „Ön szerint kettő van, aki előtt letérdel a magyar. Az angol meg… aki előtt jónak látja, nem? Egy biztos: nem »ellenünk« térdeltek le, hanem mások iránti szolidaritásból. Kit bántanak ezzel? Miért kell ezért őket kifütyülni? Az ő dolguk, nem?” No persze.

Ezek alapján a magyar sportolók is letérdepelhetnek Trianon miatt, mondjuk egy romániai vagy francia versenyen, igaz-e, István? Az ottaniak mit szólnának ehhez? Pedig mi nem egy drogos bűnöző halála miatt demonstrálnánk. Szabad térdelni? Oké! De akkor szabad fütyülni is, ez a minimum! De a nemzetgyűlöletre épülő, Gyurcsány-féle álliberalizmusban a minimum néha már több, mint maximum.

Mindenesetre a baloldal nyugodtan kimondhatja: amit mond annak fele sem igaz. Mindig csupa megválaszolatlan kérdést hagytak maguk után, ha hatalomra kerültek. Utánuk a kvízözön!

Forrás: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: Savaria Galéria