Saskia Essen, a német SPD társvezetője megtalálta a tökéletes megoldást az üzemanyagárak mérséklésére – állítja a 888.hu.

Németországban is egyre nagyobb problémát okoznak a növekvő üzemanyagárak. Saskia Esken a német SPD vezetője a Tagesspigelnek adott interjúban beszélt arról, hogy milyen megoldásokat lát az üzemanyagárak leszorítására.

A szociáldemokrata politikus az olajtársaságokat is keményen kritizálta a kialakult helyzet miatt. Velük szemben a versenyhivatal fellépését várja. “Ez az a pont, ahol a versenyhivatalnak egyértelműen be kell avatkoznia mert az olajtársaságok nem kaszálhatnak az adófizetők kárára” . nyilatkozta a politikus.

Megoldásnak viszont azt is látja, hogy a lakosságot korlátozzák. Ebben egy 1975-ös energiabiztonsági törvény lehet segítségére, amelyet az olajválságra reagálva fogadtak el. “Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy ideiglenes intézkedéseket rendeljen el, például vasárnapi vezetési tilalmat – amire az idősebbek még emlékeznek – vagy ideiglenes sebességkorlátozást” . mondta a lapnak Esken.

Arra is figyelmeztetett, hogy “szóba jöhetnek az árplafonok is, vagy – a legszélsőségesebb esetben – az, hogy a kritikus energiaellátási infrastruktúrákban működő vállalatokat korlátozott időre vagyonkezelői felügyelet alá helyezzük”.

Németországban tehát az is opció hogy a lakosság kapja a tilalmakat.

2022plusz: Ideiglenes államosítás? Bravó! Nagyszerű! És még nálunk hibádzik a jogállamiság.

Mellesleg a német politikusok nagy részének – tisztelet a kevés számú kivételnek – már régen elment az esze sétálni és a mai napig nem tért vissza. Migránspátyolgatás, LMBTQ simogatás, sötétzöld sötétség a fejükben, öngyilkos szankciós lépések, idióta tanácsok “hogyan fűtsünk gyertyával és cseréppel” és hasonlók – soroljuk még? De a fenti ötletek közül a legjobban a vasárnapi vezetési tilalom jön majd be, az tuti. Nem elég a rohamosan növekvő infláció, a migránshordák tombolásának napi fenyegetettsége, a demokratikusan gyakorolt véleményterror, az egekbe szökő energiaárak, nem, ez még nem elég, Ha keserűek a hétköznapok, tegyük azzá a hétvégét is. Amikor kicsit lazíthatna, pihenhetne, kirándulhatna a német polgár, akkor majd jól megtiltjuk neki.

Nagyon helyes. Ha nem csak a hétköznapok, de a pihenőnapok is keserűen telnek majd, legalább nem érzik a különbséget.

Csak így tovább a szakadék felé vezető úton!

Forrás: 888.hu

(Címkép: dw.com)