Miközben az Európai Bizottság igazságügyi biztosa arra szólította fel a kívül maradó tagországokat, köztük Magyarországot is, hogy csatlakozzanak az Európai Ügyészséghez, a szervezet főügyésze nyilatkozatában pozitív példaként említette hazánkat, amely ugyan nem volt hajlandó csatlakozni, de eddig az ügyészség minden megkeresésére válaszolt- írja az Index.

Polt Péter legfőbb ügyész, aki legutóbb azt javasolta az Európai Ügyészségnek, hogy az unió pénzügyi érdekeit sértő magyarországi bűnügyekben pótmagánvádlóként lépjen fel, megerősítette: igyekeznek a leggyorsabban eljárni az Európai Ügyészség megkereséseire.

A dicsérő véleményt Varga Judit igazságügyi miniszter így kommentálta közösségi oldalán:

“Nem várt helyről jött dicséret: bár Magyarország nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez (nem is volt kötelező), annak minden megkeresésére időben és pontosan válaszolt és elsőként kötött együttműködési megállapodást vele.

Mi minden európai platformon a kölcsönös tiszteleten alapuló partnerség hívei vagyunk!”

2022plusz: Csak az a baj, hogy Magyarországon súlyos gondok vannak a jogállamisággal. Vagy mégsem? Jó lenne, ha végre eldöntenék, mit vagyunk kötelesek hinni hazánkról, az ugyanis nem megy, hogy egyszerre vagyunk dicséretre és szidalomra méltók. Attól meg a Jóisten óvjon meg minket, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez, amelyik szervezet most ugyan vállon vereget minket (ami nem baj, de semmit nem jelent), de földbe döngölne, ha tehetné. Számos példa bizonyítja (elég csak Romániára gondolni), hogy ahol ténykedik, ott bizony politikai boszorkányüldözést folytat. Tehát köszi, de inkább nem.

(Címkép: Facebook)