Véget ért a világ legfontosabb konzervatív tanácskozása, a CPAC komferencia kétnapos eseménysorozata (ahol a CÖF-CÖKA és a 2022plusz portál is képviseltette magát). Mintegy 50 jelentős személyiség, konzervatív politikus elemezte a világ változásait, a keresztény-konzervatív oldalra váró kihívásokat. megoldandó feladatokat.

A tanácskozás tanulságai végső soron egyszerűen összefoglalhatók: vissza kell szerezni a természetes, hagyományokra és hitre épülő társadalom becsületét, meg kell szabadulni az újra éledő kommunista ideológiától, a semmibe vezető globalista eszméktől. Ezt a törekvést jelenítette meg a kétnapos konferencia jelmondata is: Isten, haza, család.

Valamennyi felszólaló – beleértve a konferencia résztvevőit videó üzenetben köszöntő Donald Trump-ot vagy éppen Tucker Carlson-t – a hit, a haza és a család eszméje mellett érvelt, de szerencsére ennél tovább is mentek, vagyis megpróbálták körvonalazni, mit és hogyan kell tenni annak érdekében, hogy az emberiség visszataláljon a normalitás útjára. Ebben a munkában nagy segítséget jelentett Orbán Viktor miniszterelnök megnyitó beszédében vázolt 12 pont is, azaz a magyar megoldást sikerült minta értékűvé avatnia.

Túl azon, hogy az Alapjogokért Központnak hála nagy sikerrel láttuk vendégül az amerikai konzervatív politikusok legfontosabb konferenciáját, a budapesti esemény talán egy új kezdetet is jelent – a keresztény-konzervatív politika feltámadását, a normalitás visszatértének reményét. Ha így lesz – és legyen így – Budapest történelmi szerepet vállal ebben a feltámadásban.

Már „csak” arra van szükség, hogy Magyarország példáját ne csupán lássák, de kövessék is. Ez nagyon sok munkát követel, a globalisták dühödt támadásainak elviselését, a konzervatív közösségek felépítését és megerősítését, a végső cél, az élhető világ újrateremtése azonban megéri.

Sőt nem csak megéri, de az egyetlen járható út is ez. Vagy eljutunk a végéig – vagy a világ jut el a végromlásig.

Donald Trump videó üzenete a CPAC konferencia résztvevőinek:

(Címkép: miniszterelnok.hu)