Henry McMaster republikánus dél-karolinai kormányzó kedden aláírta azt a jogszabályt, amely megtiltja a biológiai férfiaknak, hogy részt vegyenek a női sportágakban.

A törvényhozók az év elején vezették be a H4608-as törvényt, amely előírja, hogy a diákok a születési anyakönyvi kivonatukban szereplő biológiai nemüknek megfelelő sportágakban vegyenek részt (kivétel, hogyha a diák egy olyan iskolába iratkozott be, ahol az adott sportágban nincs nők számára kijelölt csapat).

A lépéssel Dél-Karolina lett a 16. állam, amely kifejezetten megtiltja a biológiai férfiak részvételét a női sportokban az American Principles Project (APP) közvélemény-kutatása szerint: Idaho, Mississippi, Tennessee, Arkansas, Nyugat-Virginia, Montana, Alabama, Florida, Texas, Dél-Dakota, Iowa, Oklahoma, Arizona, Utah és Kentucky is hozott ilyen törvényt.

A kutatásban az szerepel, hogy

az amerikaiak többsége nem támogatja a transzműtéteket vagy a pubertásblokkolókat a kiskorúak számára.

„Ezt a nézetet az amerikaiak túlnyomó többsége osztja, ahogyan azt a csatatér-államokban végzett legutóbbi közvélemény-kutatásunk is kimutatta. Csakis a biológia számít, és ezen nem tudnak változtatni a woke-ideológusok manipulációi sem”.

Az Úszóedzők Világszövetsége a héten közölte egy nyilatkozatban, hogy nem támogatja biológiai férfiak jelenlétét a női versenysportokban. A szervezet szerint

a transznemű sportolók versenyzésének engedélyezése a sportág versenyegyenlőségét teszi tönkre.

Márciusban Lia Thomas lett az első transznemű sportoló, aki NCAA divízió I-es bajnoki címet nyert, miután első lett a női 500 méteres gyorsúszásban. Thomas néhány csapattársa és versenyzője nyilvánosan és magánemberként is panaszkodott, hogy nem volt tisztességes számukra, hogy a 190 centiméteres biológiai férfi ellen kellett versenyezniük.

A szervezet elkötelezett amellett, hogy megtalálják a módját annak, hogy a transznemű úszók is részt vehessenek a versenyeken, esetleg egy „transz szakosztály” létrehozásával. De kitartott amellett, hogy a biológiai férfiak nem versenyezhetnek nők ellen.

Forrás: 888.hu

Fotó: Rich von Biberstein/Icon Sportswire | AP