A CPAC Hungary le fog számolni azzal a közkeletű, de téves hiedelemmel, hogy a nemzeti erők nemzetközi együttműködése fogalmilag kizárt, olyan heves a politikai korrektség vagy az eltörlés-kultúra nyomása mindenütt, hogy az jóformán bagatellizálja az egyes jobboldali formációk közötti különbségeket, de felerősíti a közös értékek védelme érdekében adandó immunválaszt – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az Origónak az ezen a héten tartandó CPAC-ról.

Schmidt Mária, a XXI. SZázad Intézet és a Terror Háza főigazgatója arról beszélt, hogy keresztény értékekért és a nemzetükért egyaránt felelősséget érző politikusok munkája felértékelődött a 21. században, fontos, hogy ezek a politikai erők megszervezzék magukat.

Dan Schneider az American Conservative Union alelnöke pedig úgy nyilatkozott, hogy az egyéni szabadságot fenyegető egyik legnagyobb veszélyt ma kétségtelenül a nemzeti szuverenitás elleni támadás jelenti. Idézünk: „Az egyéni szabadságot fenyegető egyik legnagyobb veszélyt ma kétségtelenül a nemzeti szuverenitás elleni támadás jelenti. Elitisták és radikálisok világszerte nemzetek feletti szervezetekkel (mint az Európai Unió) vagy nem kormányzati szervezetekkel akarják helyettesíteni a nemzetek szuverenitását, amelyek “képesek” ellenőrizni, hogy mit gondolunk, mit teszünk, mit mondunk és mit vásárolunk (mint a Google vagy a Facebook).

Majd így folytatta: „Orbán Viktor miniszterelnök valóban a világ legkreatívabb vezetői közé tartozik, aki megpróbálja kidolgozni a népességfogyás visszafordításának módjait. Amerikában Valerie Huber az, aki hasonló erőfeszítéseket tesz ezért. Különösen büszke vagyok arra is, hogy az American Conservative Union (ACU) elnöke, Matt Schlapp megnyitóbeszédet mond a CPAC Hungary-n, hiszen túlzás nélkül állítható, hogy ő a jobboldal egyik vezető politikai elemzője az Egyesült Államokban. Nagyon jól ismeri a “wokeizmust”, és annak terjedését a világon.”

Az Origo teljes cikke itt olvasható.

Kép: Origo