Percekig ismertette Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a pécsi városházán a város baloldali polgármesterének bűnlajstromát. Péterffy Attila vezetési stílusát a baloldalon is sokan kritizálják a szivárványkoalíció állatorvosi lovának számító megyeszékhelyen.

– Ön becsapta a pécsieket! – mondta Hoppál Péter, Pécs és környékének április harmadikán újraválasztott fideszes országgyűlési képviselője Péterffy Attila polgármesternek a baranyai megyeszékhely városházi közgyűlésén kedden.

Hoppál napirend előtti felszólalásában kifejtette, a pécsiek két és fél éve nézik, mit tesz a városért a 2019-ben megválasztott polgármester, de eddig csak az előző, fideszes városvezetés által megtervezett projektekkel reklámozta magát.

Mint ismert, Pécsett nemsokára átadják az új vásárcsarnokot, amelynek projektjét még az előző polgármester, a fideszes Páva Zsolt alatt indították el. Helyi képviselők kifogásolták is a napokban, hogy Péterffy Attila munkavédelmi sisakban fotózkodott az épülő vásárcsarnokban, mintha ő intézte volna el az új épület felhúzását.

– Ön civil városvezetést ígért, de folyamatosan a legvadabb politikai akciókkal szolgálja ki politikai tiszttartóját, Gyurcsány Ferencet – fogalmazott Hoppál Péter felszólalásában.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, az előző városvezetésben csak kettő alpolgármester volt, míg jelenleg hármat fizetnek a pécsiek pénzéből.

– Hemzsegnek itt a közpénzből fizetett, láthatatlan munkavégzésű tanácsnokok. A városi cégek élére sok esetben politikai kinevezetteket ültetett, mesés fizetésemeléssel és prémiumfeltételekkel – sorolta tovább Hoppál.

Hoppál Péter összevetette Péterffy Attila teljesítményét a pécsi baloldalon máig nagy tiszteletnek örvendő egykori szocialista polgármesterével, Toller Lászlóéval. Mint mondta, Páva Zsolt, és Toller László együttműködtek akár az ellentétes színű kormánnyal is a város érdekében, ahogy azt a szegedi Botka László vagy a miskolci baloldali polgármester is teszi jelenleg.

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta rá a figyelmet, április harmadikán több pécsi szavazott a baloldal ellen, mint ahányan Péterffy Attilára voksoltak 2019-ben az önkormányzati választáson. Hoppál ezt úgy értelmezte, hogy a város polgárai ezzel a polgármester teljesítményét is értékelték. Beszéde végén ezért a városi polgárok véleményét tolmácsolva piros lapot mutatott fel a polgármesternek.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható el.

Szerző: Vízvári Soma

Kép: Mediaworks