Márki-Zay Péter és hívei igazi szektát alkotnak – ez vált nyilvánvalóvá A szabadság ünnepe elnevezésű hódmezővásárhelyi rendezvényen, amelyet a baloldal miniszterelnök-jelöltje tartott a négy évvel ezelőtti polgármesterré választása örömére – a háborús krízis idején, a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Schmidt Mária néhány napja szektavezérnek, hamis prófétának titulálta Márki-Zayt, s a péntek esti eseményt szemlélve pontosan ez igazolódott. A negyvennégyezres város főterén felállított, asztalokkal és székekkel telerakott sörsátrat nem töltötték meg az ünnepség résztvevői, és online is csupán ötszázan követték az eseményt, a felszólalók azonban önnön nagyszerűségükkel eltelve, ragyogó arccal szinte minden mondatukban a „csodát” emlegették, ami megesett velük Márki-Zay Péter győzelmével, s reményüket fejezték ki, hogy ez a „csoda” megismétlődik majd országosan is.

Elsőként Péterfi Judit, a „kapitány” sajtófőnöke beszélt elcsukló hangon arról, hogyan állt be Márki-Zay mögé. Ezután következett Szabó János alpolgármester, aki

döbbenetes párhuzamot vont a 2015-ös migránsválság és az Ukrajnából érkező menekültek között, majd azt fejtegette, ha április 3-án a fideszesek nem a baloldal kormányfőjelöltjére szavaznak, azzal Hódmezővásárhely nyer, mert akkor ott marad nekik polgármesterként Márki-Zay.

A vásárhelyi „próféta” beszédét Kübekháza első embere, Molnár Róbert vezette fel, a színpadra szólítva a kampánycsapatot, valamint Márki-Zay feleségét és gyermekeit. Harcias hittérítőként azzal buzdított, hogy „a gonoszok kezéből kell kiszakítani az országot”, valamint könyöradománynak nevezte a 13. havi nyugdíjat. (Egyébként Molnár Róbert tavaly februárban azzal vált ismertté, hogy levélben arra utasította a település háziorvosát, csak azokat oltsa be kínai vakcinával, „akik arról írásban nyilatkoznak, hogy kifejezetten ezt kérik, és vállalják annak esetleges következményeit”.)

Molnár az est „fénypontjaként” konferálta fel Márki-Zay Pétert, aki azt kérte, „egy másodpercig” gondoljanak azokra, akik a háború elől menekülnek, s a valóban csupán néhány másodpercig tartó csend után leszögezte, ez egy politikamentes ünnepség, majd mintegy fél órán keresztül fejtegette, hogy Hódmezővásárhelyen minden tökéletesen működik, miközben a korrupt kormány csak lop. Ezt részben a Korrupciókutató Központ adataira hivatkozva állította az igazság, őszinteség és átláthatóság önjelölt bajnoka, ezért érdemes pár tényt megemlíteni a nevezett szervezetről.

A részben Soros György által támogatott Korrupciókutató Központ „tanulmányait” a baloldali sajtó mellett az Európai Bizottság is rendszeresen felhasználja a Magyarországról szóló országjelentésekhez, ezért a Közbeszerzési Hatóság elnöke arra kérte az Európai Bizottság főtitkárát, vizsgálják felül a Korrupciókutató „manipulatív módon előállított valótlan adattartalmát” felhasználó uniós dokumentumokat…

De a kis kitérő után térjünk vissza a hódmezővásárhelyi sörsátorba, ahol a néhány tucat fős közönség még meghallgatta Márki-Zay Péter kedvenc dalát, a politikus, családja és kampánycsapata előadásában:

„Te vagy az Isten aki nevére leborul minden a földön az égben…”

Végül üdvrivalgással fogadták Molnár Róbert bejelentését, mi szerint „Magyarország következő miniszterelnökét” láthatták.

Forrás és teljes cikk: magyarhirlap.hu

Kiemelt kép: Facebook/illusztráció