Nem más, mint az Index adta hírül, hogy több mint 11 millió forintot keresett Demszky Gábor korábbi helyettese, akit mintegy másfél évig alkalmazott tanácsadóként Pikó András, Józsefváros momentumos polgármestere. A korábbi főpolgármester bizalmasa a fővárostól is pozíciót kapott.

„Nem fogok sportállásokat létesíteni csak azért, mert valaki a haverom” – nyilatkozta megválasztása után Pikó András 2019 novemberében a 24.hu kérdésére válaszolva. Nem sokkal Józsefváros momentumos polgármesterének nyilatkozata után azonban több, a baloldalhoz köthető tanácsadó jelent meg az önkormányzatnál. Az adatradar.hu írta meg, hogy

ATKÁRI JÁNOST 2020. JANUÁR 1-TŐL AZZAL BÍZTÁK MEG, HOGY AZ ÖNKORMÁNYZAT GAZDÁLKODÁSÁVAL ÉS A VEZETŐI STRATÉGIAALKOTÁSSAL KAPCSOLATBAN ADJON TANÁCSOKAT. EBBEN AZ ÉVBEN MINTEGY 7,5 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT A SZOLGÁLATAIÉRT, 2021-BEN PEDIG TOVÁBBI 3 MILLIÓ FORINT, MÁRCIUSTÓL PEDIG A NYÁR FOLYAMÁN TÖRTÉNT TÁVOZÁSÁIG HAVI BRUTTÓ 500 EZER FORINT VOLT A MEGBÍZÁSI DÍJA.

Összesen tehát mintegy 11-12 millió forintot kapott a Pikó András vezette Józsefvárosi Önkormányzattól.

Atkári János emellett a Fővárosi Csatornázási Művek igazgatóságának elnöke is lett, 2020-ban pedig Pro Urbe-díjat kapott Karácsony Gergelytől a „főváros fejlődése érdekében gazdasági és pénzügyi területen, főpolgármester-helyettesként végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül”.

Forrás: Index

Fotó: Facebook