Mivel a cseh politikusok, a legobjektívebb, legfüggetlenebb, balliberális médiában dolgozó újságírók nem tudnak magyarul, az ideológiailag rokon barátaiktól szerzik be az országról az információikat.

A Lidové noviny nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikk szerzője szerint szinte mindenkinek már a választások előtt világos volt, hogy amennyiben a mostani cseh kormánykoalíció hatalomra kerül, a külpolitikában az lesz a feladata, hogy minél előbb szétverje a visegrádi együttműködést. Azt azonban még a legnagyobb realisták sem sejtették, hogy Petr Fiala (cseh miniszterelnök) balközép koalíciója nem egész egy hónapos kormányzás után háborút hirdet Orbán Viktor konzervatív magyar kormányfő ellen.

Markéta Pekarová Adamová (cseh Képviselőház elnöke) kijelentéseiből világos, hogy a magyarországi helyzetről valójában nem tud semmit.

„Mindenről a magyarok tehetnek, mert senki sem érti a nyelvüket” – jegyezte meg a szerző.

Mivel a cseh politikusok és a legobjektívebb és legfüggetlenebb újságírók – akik természetesen csak a baloldali és liberális médiában dolgoznak – közül senki sem tud magyarul, az országról az információikat az ideológiailag rokon barátaiktól szerzik be. Megnézik, mit írnak a „progresszív” újságírók Németországban, Nagy-Britanniában vagy az USA-ban, akik szintén nem tudnak magyarul, felhívják az Orbán-ellenes budapesti és brüsszeli think tank-ekben és civil szervezetekben ülő barátaikat, és már meg is született a rossz diktátor alatt szenvedő országról szóló írás.

A cikk kitért arra is, Márki-Zay Péter egy hete arról beszélt, hogy tudja kik és hányan vannak a zsidók a Fideszben. Márki-Zay gyakori korábbi antiszemita kijelentéseire most a holokauszt túlélő Kardos Péter, az Új Élet zsidó lap főszerkesztője hívta fel a figyelmet.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI/EPA/Martin Divisek