– Éppen annyira cinikus, mint amennyire abszurd a magyarországi választási csalás vádja – ezzel a címmel közölt angol nyelven véleménycikket az euronews.com portálon Kovács Zoltán. A magyar kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős államtitkára az utóbbi időszakban megjelent, a 2022-es magyarországi választáson csalást előrevetítő cikkekre reagált.

Mint írta, egy sor rosszindulatú ember azzal az állítással borzolja a kedélyeket, hogy a miniszterelnöknek nem áll szándékában elfogadni a most tavasszal esedékes választások eredményét, és a szavazást elcsalják.

A narratívát a baloldali sajtóban régóta építik, nem véletlenül a tegnapi kormányinfón is többször a témáról kérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Az International IDEA Intézet szerint 2010 óta folyamatosan romlik a demokrácia helyzete Magyarországon, a baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig már jó előre jelezte, hogy nem fogja elfogadni a választás eredményét, ha a Fidesz nyer, mert ezt szerinte csak csalás útján érheti el. 

Kovács Zoltán szerint ennek a médiahadjáratnak nem szabad megtévesztenie senkit.

– Ha Orbán Viktor miniszterelnököt ismét megválasztják, és szerintem így fog történni, akkor az a választók széleskörű támogatása miatt lesz, amelyet a miniszterelnök munkája során elért eredményeinek – a világjárvány idején bekövetkezett gazdasági fellendülésnek, munkahelyeknek, növekedésnek, adócsökkentésnek és megfizethető energiaáraknak – köszönhet – fejtette ki az államtitkár.

Emlékeztetett: az Euronews egyik cikke szerint olyannyira valószínű egy ilyen fordulat, hogy Európának „fel kell készülnie egy esetleg elcsalt választásra:” A szerző drámai hangon, baljóslatúan arra figyelmeztet: „az európai demokrácia talán a saját Capitolium-pillanata felé tart”, utalva ezzel a 2021 januárjában Washingtonban történt erőszakos cselekményekre.

– Ezek a feltételezések éppoly cinikusak, mint amilyen abszurdak. Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánykoalíció a kormányzás idején elért számos eredménnyel kampányol. Úgy gondolom, a választók újraválasztják Orbán Viktort, mert a miniszterelnök előbbre vitte az országot, és valós eredményeket ért el a magyarok számára – reagált az Euronews-on megjelent írásában Kovács Zoltán.

A teljes cikket a Magyar Nemzetben olvashatják.

Kiemelt kép: Kovács Zoltán Facebook-oldala