Ez a végtelenül szimpatikus biztos megdorgálta a magyar kormányt, mert szerinte nem a parlamenti választások napján kellene tartani a népszavazást gyermekvédelmi kérdésben. Ez kb. olyan, mintha az üzletben oda lépne hozzám valaki és azt mondaná, ne ma, hanem holnap vegyek inkább kávét, vagy ne is vegyek.

„A magyar kormánynak fel kell hagynia az LMBTQ-személyek emberi jogainak instrumentalizálásával és csorbításával” – ezzel a címmel adott ki nyilatkozatot Dunja Mijatovic. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint sajnálatos, hogy a magyar kormány kezdeményezésére a parlamenti választások napján országos népszavazás lesz.

Mijatovic kiábrándítónak tartja, hogy a magyar parlament 2021 júniusában a nemzetközi tiltakozás ellenére elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amely korlátozza az oktatás és a véleménynyilvánítás szabadságát is.

„Aggódom amiatt, hogy a népszavazás erősíteni fogja a sztereotípiákat és az előítéleteket az LMBTQ-személyekkel szemben, illetve komoly negatív hatással lesz a jogaikra és a biztonságukra azáltal, hogy félrevezető kérdéseket tesz fel, így összességében gyűlöletet kelt” – írta nyilatkozatában az emberi jogi biztos. Hozzátette: az a feltételezés, hogy az átfogó szexuális nevelés káros a gyermekek fejlődésére, egyszerűen hamis. Ellenkezőleg, mindez elengedhetetlen a gyermekek elleni szexuális visszaélések megelőzése érdekében, és elősegíti a biztonságos és befogadó társadalmak létrejöttét.

Mijatovic arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMBTQ-személyekkel kapcsolatos manipuláció folyamatosan terjed Európában, a magyarországi népszavazás pedig jól illusztrálja ezt az aggasztó tendenciát.

2022Plusz:

Kérdezné fehérek közt egy európai, hogy mi a bánat bajuk van Európában az LMBTQ-személyeknek? Hogy kevesen vannak? Ezért kell az utánpótlás a gyerekek révén? Miért kellene ezt támogatni? Miért kellene valami olyasmire érzékenyíteni a kicsiket, hogy Gábor meg Áron, ha nagyok lesznek, összeházasodhatnak? Az is szép család lesz! Hát akinek két anyja van!

Forrás és kép: Vadhajtások