2022-ben is folytatódik a Civil Akadémia sorozat, A mai beszélgetés vendége Deák Dániel politológus, a XXI. századi Intézet vezető elemzője.

A facebook önálló hatalmi ág a médiavilágban. Egy közösségellenes közösségi médiának titulált rendszer, letilt egy arctalan cenzor, ha úgy gondolja és búcsút mondhatsz akár örökre az oldaladnak. Embereket foszthat meg a felülettől, ráadásul fellebbezésnek helye sincs.

Ha politikus vagy nem maradhatsz ki az áhított figyelemből. Ha politológus vagy, te is használod ezt a sokszor elátkozott, de mégis fontosnak tudott közösségi teret. Mert ezzel vagy képes a leggyorsabb módon üzeneteiddel, véleményeddel elérni a tömegeket. Deák Dániel politikai elemzőre – túlzás nélkül állítható, – egy egész ország figyel. Nagy dolgok vannak készülőben, idén választás lesz Európa több országában, nekünk a hazai a legfontosabb. Az erőviszonyok ennek fényében alakulóban, az EU gazdaságát lendületbe kellene hozni, miközben figyelni kell Amerika és Ázsia törekvéseire, kapcsolatokat kell építeni közeli és távoli vidékekkel és mindezt a kultúrharc kellős közepén.

Miért vált az úgynevezett közösségi média közösségellenessé? Hogyan próbálják befolyásolni a politikai történéseket a Facebook és más közösségi fórumok cenzorai a választások eredményét? Erről is szó esik a mai Civil Akadémián.

A program helyszíne a Polgárok Háza 1089 Visi Imre utca 6. Belépés kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával, az alábbi linken regisztráltak számára lehetséges. https://forms.gle/jtvG4MmAjyNXagMy9

Az eddig megszokottól eltérően – technikai okokból – ezúttal elmarad a helyszíni, élő közvetítés, a Civil Akadémiáról készült felvétel néhány nap múlva látható majd a YouTube-on.

Időpontja: 2022. január 10. 17:30.