1846-ban megalakult az élőhitű protestáns hívők felekezetközi, Nemzetközi Evangéliumi Allianza/Szövetsége, mely 1861 óta tartja világméretű imahetét. Ezt az első januári teljes héten tartják. Idén Európában közel 1000 helyen kapcsolódnak be az imakezdeményezésbe történelmi egyházak és szabadegyházak tagjai.

Évente tematikus füzetet adnak ki. Idén a központi téma: Sabbat – Élet Isten ritmusa szerint. A mai vasárnapon kezdődő héten a szombat, Isten sabbatja különféle tartalmi elemével foglalkoznak. Identitás, gondoskodás, nyugalom, irgalmasság, emlékezés, öröm, nagyvonalúság, remény – ezek a kulcsfogalmak a hét egy-egy napjára.

Ahogyan fogalmaznak: sokkal többről van szó, mint spirituális wellnessről. Kinek-kinek saját lelke megtisztításáról, felüdítéséről.

Az imádkozás arra szolgál, hogy az egyházak és a hívő közösségek egészséges életért, életszemléletért, életgyakorlatért könyörögjenek a világ különféle tájain élő hittestvéreknek, sőt az egészséges hitéletről beszélgetnek is, azt ünneplik “égi és földi muzsikával, de még tánccal is”. Aki  mindezt lehetővé teszi: az élő Jézus Krisztus. Ő 176. világméretű imahetük lelki és valóságos tengelye.

Az érdeklődők megtalálhatják részletes, napokra lebontott program anyagaikat az alábbi címen, több nyelven.

Forrás és teljes cikk: Felvidek.ma/Dr. Békefy Lajos

Kiemelt kép: MH/Bodnár Patrícia