De mennyire – mondhatnánk Gyurcsány Ferenc Facebook bejegyzésének címére, amelynek mondatait érdemes külön-külön végig gondolni.

„Hazát kell teremteni. Mindenkinek.

Mert kevés gyalázatosabb dolog van, mint ha a nemzet egy része önmagát azonosítja az egésszel. A hazával.”

( Valóban gyalázatos, hogy ön és maroknyi rajongó tábora önmagát azonosítja a nemzettel, mert a számok és a tények nem a maga álmait igazolják.)

„Mert ez esetben, téged, ki nem tartozol közéjük, hazátlanná, árulóvá, idegenné tesznek. A hazából lakcím lesz, nemzetből ország. Valójában útlevelet adnak, mondják: menj!

Teszik.”

(Ha az emlékezet nem csal ön mondta, kiskirálykodása idején a nem szimpatizáló többségnek, el lehet innen menni. Az útlevél adásról csak annyit, kérdezze meg kedves anyósát, Apró Piroskát, hogy az ő és apja Apró Antal regnálásakor, miként váltak meg a nemzetközileg elismert nagy tudású szakemberektől. Na, ők kaptak útlevelet, hogy családostól távozzanak.)

„A nemzeti politika nem pártpolitika. A hazafiság kötelék. Bizalmas viszony, közszerelem.

Elvenni nemzeti szimbólumainkat a nemzet elárulása. Elvenni a kokárdát, a kultúrát, a sportot, a történelmet, az emlékezetet, valójában kitelepítés. Kitelepítés önmagadból, hazádból.”

( Ki és mit vett el? Az biztos, hogy az ön emlékezetét, nem a most regnálók vették el, hanem nemzetközi balliberális barátai, amikor kaput nyitott és oda adta nekik a stratégiailag is fontos nemzeti vagyonunk egy jelentős részét/víz, gáz, áram, hogy az egyebekről ne beszéljünk.)

„Nem megyünk el.”

( Pedig kéne!)

„Itthon vagyunk.

Maradunk.”

(Nem kellene!)

„Hazát teremtünk az országból.

Mindenki hazáját.”

(Isten óvja meg a mi nemzetünket ettől!)

Kiemelt kép: Mandiner/Mátrai Dávid