A Városháza-ügy legújabb felvétele arról árulkodik, hogy Bajnai Gordon gyakorlatilag az amerikaiak embere, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal pedig min­den pénzt külföldről kap – lényegében ezt mondta Gansperger Gyula azon az egyeztetésen, amelynek hanganyagát Anonymus hétfőn tette közzé.

Az egyre szövevényesebb Városháza-ügy hétfőn nyilvánosságra került felvételén Gansperger Gyula, a baloldali kapcsolatait ecsetelő üzletember beszélt arról is, hogy az ellenzéki médiára, közelebbről a 444-re befolyása van Soros Györgynek, de anyagi segítséget nyújt Veres Tibor, a Wallis tulajdonosa is. Érdekes mondatok hangoznak el továbbá arról, hogy valójában kik fizetik a baloldali szakértőket, politológusokat.

Karácsony Gergely napok óta igyekszik elhitetni, hogy Gansperger Gyula fideszes üzletember, és arra következtetésre jutott, hogy a Városháza-gate-hez a baloldalnak semmi köze nincs, a hatalmas épületet fideszesek akarták megvenni. A főpolgármestert Anonymus hétfőn napvilágra került felvételén éppen Gansperger cáfolta meg, aki az orosz befektető képviselőjével beszélgetett a hanganyagon. Gansperger önmagát, a politikai kapcsolatait mutatta be néhány múltbéli történeten keresztül.

„Ugye a Wallisnak voltam a vezérigazgatója, a szoci kormány alatt, és kértünk a szociktól – akkor még ugye ők voltak az urak – egy dolgot, hogy azt intézzék el nekünk, mert különben nem tudtuk volna megcsinálni. És mondták, hogy 30 millió forint. Hát, mondtam, hogy tessék elmenni a Tiborhoz (Veres Tibor, a Wallis tulajdonosa), mert ő a tulajdonos. Mi a f…sz közöm van nekem ehhez.

És mondták, hogy nem-nem, te is ott fogsz ülni (Gans­perger kopog az asztalon), mert a Tiborban nem bízunk. Ha te megígéred nekünk, akkor meg fogjuk kapni, mert egy olyan ember képviselte őket, akivel nagyon régóta jó viszonyban vagyok” – közölte Gansperger, aki bizonyára egy 2006 és 2010 közötti történetet idézett fel, ugyanis 2006-tól töltötte be a Wallis vezérigazgatói posztját, mert elődje, Bajnai Gordon az év közepétől már Gyurcsány Ferenc kormányában tevékenykedett.

Gansperger a folytatásban olyan kijelentéseket tett, amelyek arra utalnak, hogy a baloldalon ma is mélyreható kapcsolatai vannak.

„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (…) Ugye kik ezek az erők?” – teszi fel a kérdést Gansperger, amit meg is válaszol: „Ugye egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon (Bajnai Gordon baloldali exkormányfő). Most a szónak nem a rossz értelmében véve. Nem. Ő az a miniszter, volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem (…) a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, tehát megvan ennek a rendszere. (…) Minden ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön. Tehát ez nem állt volna össze, mint a tejbegríz.”

A cikket teljes terjedelmében, a Magyar Hírlapban itt olvashatja el.