Szabó Tímea, ahogy mindig, most is hazudik – írja Bús Balázs a közösségi médiában.

„Ahogy a Mandineren olvasom, Szabó Tímeának elgurult a gyógyszere, és a zöld hazugságaik lelepleződése után még agresszívebben próbál támadásba lendülni. De Szabó Tímea, ahogy mindig, most is hazudik.

Javaslom, hogy maradjunk a tényeknél:

A Mocsárosdűlőre én rendeltem el változtatási tilalmat, ez van a mai napig érvényben. Kár úgy tenni, mintha nem mi védtük volna meg. Ez a tény.

Senki nem tervezett ide lakóparkot, egészen addig, amíg a pártelnöktársa, Karácsony Gergely vezette főváros ki nem jelentette, hogy a Mocsáros-dűlő 268 ezer négyzetméterén megszünteti a zöld felületet lakás/iroda és egyéb ingatlanfejlesztés céljából. Ezek a tények kedves Tímea.

A Hajógyári-szigeten se akadályozott meg semmilyen lakóparkot Szabó Tímea, mert ez az elképzelés csak az ő álmaiban (meg a balos Álomsziget projektben) létezett. Itt kajak-kenu sportközpontot akadályozott meg maximum. A gátépítést elleneztem, és nem adtam rá tulajdonosi engedélyt, ellentétben a Kiss László vezette önkormányzattal. Minek ez a felesleges hazudozás kedves Tímea?

A vagyonkezelő vezetője kijelentette, hogy Kiss Lászlóval megvan a „deal”, épülhet a Mocsárosra lakópark. Ez hallható, még akkor is, ha kedves Tímea a homokba dugja a fejét.

Összefoglalva a Szabó Tímea-féle zöld politikát:

  1. 2019-ben hatalomra jutva első intézkedésként kivágták a Szentendrei úti fákat, melyeket a kampányban még a testi épségük árán keresztül is védelmeztek.
  2. Megszüntették az egykori bányaterületekre (Testvérhegy) készült erdőtelepítési projekteket és elkezdték a terület felparcellázását, bérbeadását.
  3. Tulajdonosi hozzájárulást adtak a Hajógyári sziget gátépítési előkészítéséhez, melyhez korábban én a tulajdonosi hozzájárulást megtagadtam. Mikor rájöttek a hibájukra, nagy kommunikációs kampánnyal a sziget megmentői szerepében tetszelegtek.”

Facebook

Kép: MTI/Kovács Tamás